
Îți dorești să-ți alăptezi bebelușul cât mai mult timp, dar îți e teamă că nu primește îndeajuns lapte? Iată câteva soluții pentru stimularea lactației.
Ajutoare… naturale
Ceaiul pe bază de fructe de anason, fructe de fenicul, fructe de chimen, urzică, roiniţă, cimbrişor şi mentă şi-a demonstrat eficienţa de-a lungul timpului, după cum spuneam în Tratamente naturale pentru sporirea lactatiei si calmarea sanilor durerosi, acesta fiind recomandat de dr. Carmen Nonn, medic specialist apifitoterapie Fares BioVital.
Anasonul este bogat în complexul de B-uri, calciu, fosfor, potasiu, fier şi uleiuri aromatice. Prepară o infuzie din două linguriţe rase de fruct de anason uscat şi măcinat la o cană cu apă fierbinte. Bea ceaiul fracţionat, câte o jumătate de cană înaintea meselor principale. Află şi alte plante care ajută stimularea lactaţiei în articolul dedicat, Lapte… din plante
Ştiai că ceapa stimulează lactaţia? În Berea, ceapa şi mărarul – mituri despre lactaţie te atenţionam că s-ar putea ca lui bebe să nu-i placă gustul laptelui, aşa că evită să o consumi cantităţi mari şi alege, în special, ceapa verde.
Dieta contează
Când alăptezi, e indicat să mănânci cât mai diversificat, arătam în Dieta pentru un lapte bun, deoarece prin ceea ce mănânci trebuie să asiguri necesarul nutritiv atât pentru tine, cât şi pentru bebeluşul tău. Pe de altă parte, dacă nu-i asiguri copilului cele necesare, organismul tău e astfel construit încât disponibilizează imediat din propriile rezerve şi le trece în lapte, acoperind astfel necesarul nutritiv pentru bebe, în detrimentul nevoilor tale.
Dacă ai poftă de ceva dulce, răsfaţă-te cu câteva deserturi care au printre ingrediente drojdie de bere, seminţe de in, fulgi de ovăz, bogate în vitaminele complexului B şi în minerale, fiind ingrediente de mare valoare: mingiuţe cu fulgi de ovăz, biscuiţi crocanţi şi cornuleţe cu nucă.
One thought on “7 soluții pentru stimularea lactației”