
Indiferent de alegerea pe care o veti face, tineti cont de doua aspecte foarte importante. Trebuie ca si cel mic sa fie de acord cu activitatea aleasa, trebuie sa isi doreasca sa participe si sa inteleaga cu ce il ajuta ceea ce face. In al doilea rand, nu ii aglomera programul foarte mult. Alegeti cel mult doua activitati extrascolare. Aminteste-ti ca nu ai vrea sa ai un copil extenuat sau neatent la scoala. In plus, e vorba de timpul lui liber.
Cum alegeti o activitate extrascolara placuta
Alegeti impreuna un sport
Fie ca vorbim despre fotbal, baschet, handbal, volei sau inot, tot ceea ce inseamna sport este benefic. Copilul tau va creste armonios, va avea un organism sanatos, isi va consuma energia intr-un mod constructiv si, cel mai important, va deveni disciplinat. Antrenamentele constante il vor invata sa respecte, sa lucreze in echipa si sa isi organizeze mai bine timpul. Tine cont, insa, de faptul ca trebuie sa ii placa, trebuie sa fie si alegerea lui. Nu il impinge catre un sport pe care tu ai fi vrut sa il faci sau pe care tu il consideri potrivit pentru el. Nu il va ajuta cu nimic! Un abonament la inot variaza intre 150 si 300 de RON, un antrenament de baschet se taxeaza cu 15 RON si optiunile sunt foarte numeroase..
Dezvolta-i latura creativa
Daca cel mic are ureche muzicala, ii place sa danseze, interpreteaza diferite personaje in fata membrilor familiei sau petrece ore in sir colorand si desenand, nu strica sa treceti la un alt nivel. Nu se stie niciodata. Dansul, muzica, teatrul sau pictura pot deveni marile lui pasiuni. Lasa-l sa exerseze atat cat ii place, lasa-l sa iti arate miscarile noi invatate sau ultimul lui desen, repeta cu el noul rol daca e nevoie. O sedinta de dans costa aproximativ 15 RON, un abonament la cursul de pictura ajunge pana la 175 de RON pe luna, iar pentru ca piticul tau sa devina actor ai nevoie de aproximativ 250 de RON pe luna. Arta cere, intr-adevar, sacrificii!
Invata-l sa se exprime
Ii place sa te contrazica, gaseste un argument mai bun sau mai putin bun pentru orice face sau nu face, pune multe intrebari? Esti un parinte norcos! Nu il lasa sa piarda aceste abilitati de comunicare pe care nu toti copiii le au. Inscrie-l in programe de dezbateri, cursuri care te ajuta sa inveti sa vorbesti in public, cursuri despre diferite limbaje si tipuri de comunicare. Astfel, va invata sa isi cladeasca o opinie cu usurinta, sa o argumenteze frumos, sa aiba o pozitie fata de ceva, sa vorbeasca corect, civilizat si fara emotii. Toate aceste lucruri ii vor fi utile pe termen lung. Majoritatea cluburilor care organizeaza astfel de cursuri nu o fac contra cost.