Esti aici
Femeia.ro > Promo > Anul va fi așa cum ți-l dorești!

Anul va fi așa cum ți-l dorești!

Anul va fi așa cum îl începi, e lucru știut. Dar, în afară de noaptea dintre ani, deosebit de importante sunt primele 12 zile ale acestuia: ele sunt determinante pentru întregul an. Desigur, dacă vei proceda corect și consecvent.

Noaptea de Anul Nou este întotdeauna plină de efervescență: cu toții suntem veseli, fericiți, deci nu ne uităm la ceas. Însă chiar din prima zi începe să curgă timpul în care putem să determinăm în mod conștient toate evenimentele din anul care abia începe.

Și aceasta, pentru că fiecare din primele 12 zile ale anului este înzestrată cu o energie cosmică aparte și corespunde unei luni. Primele 12 zile din ianuarie reprezintă toate cele 12 luni ale anului. Fiecare dintre ele este un fel de oglindă magică în care se reflectă ce vom trăi în cursul lunii pentru care este răspunzătoare.

Cum vom petrece ziua de 1 ianuarie, așa va fi toată luna ianuarie; 2 ianuarie este determinantă pentru februarie; 3 ianuarie – pentru martie – și așa mai departe până pe 12 ianuarie, ziua lunii decembrie. Fiecare lună a anului corespunde unui anumit domeniu din viața noastră și, ca atare, avem șansa ca, treptat, pas cu pas, să facem ordine în tot ce urmează să trăim. Așadar, începem!

Eu, draga de mine!

1 ianuarie. Retrasă cât mai departe de televizor, gândește-te puțin la propria persoană: ce om minunat ești, cât de multe ai reușit să faci pentru cei apropiați și cât de iubită ești. Laudă-te pentru succesele obținute și nu te mai condamna pentru greșeli, iartă-te! Și nu uita ce e mai important: pe o foaie curată de hârtie, scrie cât mai ordonat tot ce ai dori să schimbi în jurul tău. Împăturește hârtia și ascunde-o de ochii celorlalți. Iar dacă îți dorești de mai multă vreme să te ocupi de sănătatea ta, astăzi este ziua în care ar trebui să începi un program de exerciții fizice – urmându-l în mod regulat, vei avea tonusul și energia de care ai nevoie în tot cursul anului.

Rezultat: ianuarie va ridica la un nou nivel relațiile tale cu cei apropiați.

Ce ai pe masă?

2 ianuarie. Acordă o atenție specială alimentației. Are suficiente vitamine, glucide, proteine? Meniul acestei zile va avea drept rezultat un aport substanțial de energie. Așa încât, chiar de dimineață, trebuie să mănânci foarte multe alimente bogate în substanțe nutritive și vitamine. În plus, gândește-te: ce anume a fost insuficient în alimentația ta în decursul anului deja încheiat? Peștele? Legumele? Cerealele? (Desigur, în această listă nu se includ torturile, ciocolata sau bomboanele.) Alcătuiește o listă foarte amănunțită a alimentelor despre care consideri că ar trebui consumate cu regularitate în anul care începe. Întocmește și un plan financiar cu tot ce-ți propui să cumperi în acest an.

Rezultat: în februarie, vei uita de orice afecțiuni, vei fi tonică și optimistă.

Ce? Unde? Când?

3 ianuarie. Vânătoare de informații utile. Gândește-te care este domeniul în care simți cel mai tare nevoia să-ți îmbogățești cunoștințele. Este vorba despre o limbă străină sau îți dorești un curs de calculatoare? Dacă vei decide să faci astăzi primul pas în această direcție, oricât de mic, dar concret, poți considera că treaba este pe jumătate făcută.

Rezultatul: martie îți dăruiește o foarte bună ocazie -ți pui în valoare noile cunoștințe.

Începutul începutului

4 ianuarie. Dedică această zi părinților, în special mamei. Va fi bine-venită orice inițiativă – o mână de ajutor în gospodărie, o oră petrecută stând de vorbă, niște cumpărături făcute împreună. Pune în ordine albumele cu fotografiile ale familiei. Păstrezi și acum într-un sertar scrisorile de la soțul tău? Răsfoiește-le, recitește-le: acest lucru are ca efect o consolidare a relației.

Rezultat: în luna aprilie, familia, rudele vor fi un suport de nădejde în viața ta.

Caruselul distracțiilor

5 ianuarie. Uită de muncă! Petrece ziua de astăzi numai și numai în distracții. În plus, trebuie să faci astfel ca în jurul tău să fie doar oamenii pe care îi iubești sau care te atrag. Cât mai puține frământări și îndoieli, cât mai multă fantezie și inspirație artistică. Trăiască viața personală! Iar dacă în această zi te simți atrasă de o persoană, trebuie să știi că relația cu aceasta va fi una adevărată și durabilă.

Rezultat: mai va fi cea mai romantică lună a anului.

Zâna cea bună

6 ianuarie. Fii reținută, concentrează-te asupra activităților care necesită tenacitate și scrupulozitate! Dacă ai de cine să te îngrijești (cineva din familie, animale de casă, plante de apartament), fă acest lucru din tot sufletul. Gătește, hrănește, udă, ajută oriunde este nevoie. Dacă locuiești singură, fă un gest frumos față de cineva din vecini sau față de colegii de serviciu.

Rezultat: în iunie, vei face o descoperire – se pare că sunt mulți cei care te iubesc și gata să te ajute necondiționat.

Punți de legătură

7 ianuarie. E timpul împăcării. Există în relațiile tale lucruri care au rămas neclarificate, nerostite, neînțelese? Străduiește-te ca azi să te faci înțeleasă, să limpezești și să înțelegi corect lucrurile: ziua trebuie să fie sub semnul înțelegerii, al împăcării, al compromisului. Dacă ți-ai programat pentru această zi o dezbatere în cadru oficial (tribunal, tranzacție imobiliară, încheiere de acte notariale etc.), ar fi mai bine s-o amâni.

Rezultat: în iulie, te vei înțelege aproape din priviri cu orice interlocutor, relațiile se vor lega cu ușurință, la orice nivel.

Încet, dar sigur

8 ianuarie. O zi dificilă. Deviza acestei zile: „Să nu faci nimic!“ Dacă lucrezi, ia-ți o zi liberă sau, stând la locul de muncă, încearcă să faci cât mai puțin din ce ai de făcut. Și în nici un caz nu intra azi în dispute cu șefii. Însă, dacă îți place să riști și nu-ți poți imagina viața altfel, treci la acțiune! Trebuie să ai în vedere un lucru: luna august va fi plină de evenimente surprinzătoare și răsturnări de situație.

Rezultat: luna august depinde în totalitate de tine. Ori ai liniște și pace, ori agitație, aventuri și evenimente cu final neașteptat.

Mișcarea înseamnă viață!

9 ianuarie. Pornește azi într-o călătorie. Dacă nu spre țările calde, cel puțin într-un loc din oraș unde n-ai fost niciodată. Ia aminte la tot ce vezi ori se întâmplă în jur: forma norilor, arhitectura clădirilor, frânturi de fraze rostite de trecători, panouri publicitare. Fii cât mai deschisă și binevoitoare, nu ezita să te adresezi persoanelor din jur, chiar dacă nu le cunoști.

Rezultat: septembrie îți va dărui numeroase evenimente interesante și multe vești bune.

Culmi luminoase

10 ianuarie. Mai multă ambiție! Îți dorești să avansezi în carieră, să te impui în societate? Trebuie să începi acest lucru imediat. Treptat, pas cu pas, cu multă răbdare. Alcătuiește un program foarte detaliat: ce și când intenționezi să faci în plan profesional. Un curs de perfecționare? Hotărăște acum, neîntârziat, când și unde vei face cursul respectiv. Să porți o discuție cu șeful cu privire la perspective? Sau poate că-i momentul săi schimbi serviciul? Notează-ți cu atenție toate ideile în acest sens, tot ce-ți trece prin minte, iar apoi stabilește ordinea în care vei face tot ce ți-ai propus.

Rezultat: în octombrie, ți se vor deschide perspective favorabile avansării în carieră.

Renunțăm la tot ce e în plus

11 ianuarie. Tot ce ți se pare vechi, perimat, deranjant trebuie aruncat. Aruncă lucrurile inutile din casă, gândurile negre – din minte, iar supărările – din inimă. Este ideală o schimbare de look sau a comportamentului. Pe lângă aceasta, e bine să-ți faci intrarea în noul statut, nu contează care – de mare șef sau de partener într-un cuplu. Nu uita de prietenii vechi și buni: un telefon pe care îl dai azi te asigură că ți-ai asigurat pe mai departe încrederea lor.

Rezultat: în noiembrie, are loc un nou și important început, te vei simți cu zece ani mai tânără.

Propriul profesor

12 ianuarie. Ziua care încheie ciclul. Ea trebuie dedicată „dușmanilor din interior“ – propriilor defecte, obiceiurilor nocive. Sunt lucruri mărunte, dar îți consumă zi de zi forțe cărora le-ai putea găsi utilizări mult mai bune. Amintește-ți cum au apărut acești „dușmani“ și găsește-i fiecărei slăbiciuni în parte un antidot pe măsură. De exemplu, cel mai bun remediu contra rosului unghiilor este tricotatul, împotriva excesului de cafea – ceaiul verde, iar împotriva bomboanelor, biscuiților și prăjiturilor există merele, stafidele sau alunele.

Rezultat: în decembrie, descoperi că, odată cu micii dușmani, dispar ca prin minune și cei mari. Respiri mai ușor și nimeni nu-ți mai pune piedici.

Un an nou personal

Un program similar poate fi conceput nu numai pentru perioada dintre 1 și 12 ianuarie. O forță similară o are propria ta zi de naștere. Imediat după ziua în care te-ai născut, urmează 12 zile pentru care poți întocmi același scenariu. Iar înainte de următoarea ta aniversare, privind în urmă, vei constata că ai reușit să realizezi în ultimul an mult mai multe decât în cei cinci ani care l-au precedat.

Citește și:

Optimiștii și pesimiștii zodiacului

Ce mai spune zodiacul chinezesc

Trei perechi de zodii care nu se potrivesc

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.49/10.12.2015

Autor: Burda Romania

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Leave a Reply