
Tehnica Quilling cere îndemânare dar mai mult răbdare, pentru că orice piesă pe care o creezi cere o foarte mare atenție la detaliu și timp, pentru a fi desăvârșită.
Citeste si: Marturii insolite – un alt fel de a spune ”multumesc”
Dacă vrei să te apuci chiar tu de meșterit vei avea nevoie de mai multe lucruri: bețișor de răsucire (sunt de mai multe dimensiuni), hârtie de quilling, aparat de franjurat hârtia, șablon, pieptene quilling, ace pentru fixare, adeziv cu aplicator fin și hârtii de diferite culori. O trusă completă te poate ajunge în jur de 150 de lei, un cost relativ mic având în vedere că poți folosi instrumentele și cu diferite alte ocazii.
Citeste si: 8 idei pentru invitatii neconventionale
Ce poți să realizezi pentru nunta ta prin tehnica quilling:
Invitații de nuntă
Mărturii
Bijuterii
Cake topper
Avantaje quilling la nuntă: ești sigură că faci impresie de la început, când trimiți invitațiile frumos lucrate, cu bogăție de detalii. Invitații tăi, în special doamnele, vor fi încântate și curioase să afle mai multe despre tehnica de lucru și cum pot și ele să încerce să realizeze diferite obiecte.
Există o ofertă bogată de mărturii și invitații realizate prin această tehnică. O simplă căutare pe internet îți va genera numeroase rezultate. Mai greu va fi să te hotărăști tu pe care să le alegi.
Obiectele create prin quilling pot fi păstrate în timp fără să se deterioreze și vor arăta la fel de bine și peste câțiva ani.
Dezavantaje: invitațiile sau mărturiile realizate prin această tehnică vor fi mai costisitoare decât cele simple, imprimate pe o hârtie, în funcție de complexitatea modelului, ceea ce este de înțeles. Obiectele sunt create manual și necesită mai mult timp și atenție decât altele.
Dacă își permiți un mic efort financiar, îți garantăm că și tu și invitații tăi veți fi mulțumiți!
Am ales pentru tine și un tutorial pentru începători, pe care poți să îl vezi aici.