Esti aici
Femeia.ro > Promo > Aspirina, pastila frumuseții

Aspirina, pastila frumuseții

Pentru cei mai mulți, aspirina este doar un analgezic, un medicament, însă ea poate fi de mare ajutor în ritualurile de frumusețe sau ca tratament pentru unele probleme ale pielii.

Utilizările aspirinei au trecut de mult granițele medicinei, a ajuns conservant în bucătărie, ingredient pentru curățenie, dar și de ajutor pentru frumusețe. Există mai multe moduri de a folosi în acest scop aspirina. Descoperă câteva dintre lucrurile uimitoare pe care le poate face pentru a arăta mai bine.

Este un excelent exfoliant

Praful de aspirină ajută la eliminarea excesului de sebum și totodată exfoliază celulele moarte de pe suprafața pielii, fiind extrem de utilă în tratarea acneei. De altfel, multe dintre produsele cosmetice pentru acnee conțin acid salicilic, un derivat al acidului acetilsalicilic, adică aspirină. Dizolvând stratul superior al pielii, acidul salicilic reduce posibilitatea ca porii să rămână plini de sebum, una dintre cauzele apariției coșurilor. De asemenea, scade inflamația, reduce roșeața pielii și poate atenua simptomele cuperozei.

Aspirina este o pulbere extrasă din scoarța salciei, dar bineînțeles este produsă și sintetic.

Te scapă de mătreață

Datorită calităților sale de hidratare, este un ingredient des întâlnit în șampoanele antimătreață. Aplicarea spirinei amestecată în șampon ajută la reducerea inflamției scalpului și la exfolierea mătreței mai ușor. Se zdrobesc trei aspirine și se amestecă în cantitatea normală de șampon. Masează bine scalpul și apoi lasă șamponul încă 3-5 minute să acționeze înainte de clătire.

Dă luminozitate tenului

Acidul salicilic din aspirină ajută la neutralizarea petelor incipiente și dă luminozitate tenului. Pisează cinci tablete de aspirină și amestecă-le cu o linguriță de miere și una de iaurt. Pasta obținută aplic-o pe față și gât și după 20 de minute îndepărteaz-o printr-un masaj delicat cu apă.

Redă culoarea părului

După ce ai făcut baie într-un bazin, clorul îți poate afecta culoarea părului, însă totul poate reveni la normal cu apirină. Dizolvă 6-8 aspirine într-un pahar de apă caldă și aplică soluția pe păr, iar după 10-15 minute clătește.

Te scapă de bătături

Fără răni sau chin poți scăpa de bătăturile din talpă cu ajutorul unei paste formată din suc de lămâie și aspirină pisată. Aplică pe zonele cu piele întărită, înfășoară piciorul într-un prosop cald și pune peste el o pungă. După 10 minute freacă piciorul cu o piatră ponce și clătește.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr11/23.03.2017
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns