Esti aici
Femeia.ro > Featured Homepage > Baza de machiaj vs. primer: care este diferența între ele și cum să le folosești în machiajul feței

Baza de machiaj vs. primer: care este diferența între ele și cum să le folosești în machiajul feței

baza de machiaj

Machiajul feței implică folosirea unor produse de bază astfel încât tenul să fie cât mai bine pregătit pentru machiajul ochilor, al buzelor și al sprâncenelor. Atunci când vorbim de machiajul feței, există mai multe produse disponibile în industria frumuseții care contribuie la obținerea unui aspect perfect al tenului. Două dintre cele mai importante astfel de produse sunt baza de machiaj și primerul.

Multe persoane cred ca aceste două produse au același scop, însă ele acționează diferit pe ten. În rândurile ce urmează veți afla care sunt diferențele între baza de machiaj și primer, dar și cum să le folosiți pe fiecare în parte, în machiajul feței. 

 

Ce este baza de machiaj

Baza de machiaj este un produs folosit pentru pregătirea tenului, înainte de aplicarea tuturor celorlalte produse de make-up. Scopul acesteia e de a netezi pielea și de a crea o suprafață uniformă, care să facă mai ușoară aplicarea fondului de ten. 

Baza de machiaj poate avea mai multe texturi, astfel ea poate fi solidă, lichidă sau sub formă de pudră. Poate avea, de asemenea, proprietăți hidratante și matifiante sau iluminatoare. Este ideală pentru reducerea aspectului porilor și contribuie la uniformizarea texturii pielii. 

Există și bază de machiaj pentru pleoape, aceasta având scopul de a preveni strângerea în pliurile pleoapei a fardurilor cremoase sau prăfoase. Baza de machiaj pentru pleoape este perfectă și pentru uniformizarea culorii pleoapelor, astfel încât privirea să fie una luminoasă. 

 

Ce este primerul

Un produs care se aplică tot înaintea fondului de ten, primerul are ca și scop prelungirea duratei de rezistență a machiajului. Primerul formează o barieră între ten și machiaj, contribuind la fixarea acestuia din urmă. Este ideal pentru prevenirea transferului fondului de ten pe parcursul zilei și este disponibil în diferite variante – hidratant, matifiant sau cu efect de umplere (perfect pentru ascunderea ridurilor).

Diferența dintre bază de machiaj și primer

Diferența dintre bază și primer constă în scopul lor principal. Baza de machiaj pentru față se concentrează pe pregătirea pielii și crearea unei suprafețe netede, în timp ce primerul se concentrează pe prelungirea rezistenței machiajului și menținerea acestuia în loc pe parcursul zilei.

Un primer bun poate fi folosit, de asemenea, ca și corector pentru imperfecțiunile tenului. Primerul trebuie ales în nuanța ”opusă” a defectelor pe care dorim să le ascundem. Spre exemplu, pentru cearcăne violet-albăstrui, este recomandat să alegem un primer gălbui. Pentru aspectul tern și gri al feței, se recomandă un primer cu ton rozaliu.

 

Cum folosești baza de machiaj și primerul

Pentru a utiliza în mod corespunzător aceste două produse în rutina ta de machiaj, urmează acești pași:

  • Curăță și hidratează pielea

 Folosește un cleanser pentru curățarea feței, apoi aplică o cremă pentru a asigura hidratarea pielii înainte de aplicarea machiajului.

  • Aplică baza de machiaj

După ce crema hidratantă a fost absorbită în piele, aplică baza de machiaj pe toată fața. Poți utiliza degetele sau o pensulă pentru a o uniformiza. Lasă produsul să se usuce înainte de a trece la următorul produs.

  • Aplică primerul

Pentru a prelungi durata de rezistență a machiajului, aplică primerul pe zonele în care produsele de make-up tind să se estompeze sau să se transfere, cum ar fi zona T (frunte, nas și bărbie). Poți utiliza o cantitate mică de primer și să o distribui uniform cu degetele sau o pensulă.

  • Aplică fondul de ten și continuă cu restul machiajului

După ce ai aplicat baza și primerul, continuă cu aplicarea fondului de ten. Mai apoi, poți folosi restul de produse de machiaj dorite – corectorul, pudra, fardul de obraz și fardurile de ochi. În acest fel, machiajul tău va avea o bază uniformă și rezistență sporită.

 

Baza de machiaj și primerul sunt două produse distincte utilizate în machiajul feței. Utilizarea ambelor produse în rutina ta de machiaj te va ajuta să obții un aspect impecabil și durabil pe parcursul întregii zile.

 

Sursa foto: www.cupio.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns