Esti aici
Femeia.ro > Promo > Biberon, scutec, san si suzeta. Cum iti desparti copilul de acesti „aliati”

Biberon, scutec, san si suzeta. Cum iti desparti copilul de acesti „aliati”

Chiar daca fiecare ti-a fost un timp aliat de nadejde, tot vine si momentul despartirii. Noi te putem ajuta sa-l identifici si sa te invatam cum sa faci separarea mai putin… dureroasa.

Alaptatul

CAND sa-l intarci: Daca laptele se subtiaza, copilul plange ca si cum i-ar fi foame si da sanul la o parte, inseamna ca laptele si-a pierdut proprietatile nutritive si nu face decat sa-l hidrateze, fara sa-i asigure nutrimentele de care are nevoie.
CUM sa-l intarci: Daca puiul tau a depasit varsta de un an, i-au crescut mai multi dintisori cu care te raneste de cate ori il pui la san sau vrei sa-ti reiei serviciul, e timpul sa incepi procesul de intarcare. La varsta asta e deja obisnuit cu biberonul, asa ca n-o sa ai prea multe batai de cap. Pastreaza-i o singura masa de san (inainte de culcare), sau intarca-l brusc, apeland la pilule special concepute pentru secarea canalelor galactofore.

Scutecul

CAND sa-l dezveti de scutec: Poti incepe exercitiile de stat pe olita imediat ce micutul reuseste sa-si mentina echilibrul in sezut, adica in jurul varstei de 6 luni.
CUM sa-l dezveti de scutec: Cumpara o olita muzicala, cu forme haioase, si ofera-i recompense de cate ori reuseste s-o utilizeze cu succes! Daca vrea sa te imite, foloseste un colac pentru copii, care poate fi aplicat pe scaunul de toaleta al adultilor. In fine, daca nici asa nu merge, poti sa-i dai in treacat cu scutecul pe la nas si sa-i explici ca, la fel ca scutecul, si el miroase urat.

Biberonul

CAND sa renunti la biberon: Din momentul in care ati inceput diversificarea, poti alterna administrarea hranei lichide: o masa in biberon, o masa in canita, cu lingurita (musai din plastic sau silicon, ca sa nu fie rece sau sa nu-i raneasca gingiile).
CUM sa renunti la biberon: Daca a inceput sa-i placa sa bea din canita, fa totul mai usor folosindu-te de un pai. Asa, celui mic ii va fi mai greu sa se inece accidental, pentru ca va sorbi lichidul incet. Unde mai pui ca nici n-o sa-si pateze cu suc toate hainutele.

Suzeta

CAND sa scapi de suzeta: Cu cat mai repede, cu-atat mai bine: cand va mai creste, va plange imediat ce i-o vei scoate din gura. In plus, iti va fi mai greu sa deosebesti plansul dupa suzeta de plansul de burtica, de dinti sau de plansul dupa mama.
CUM sa scapi de suzeta: Cel mai indicat mod este sa o arunci pur si simplu la gunoi. Apoi, inventeaza o poveste credibila despre zane care fura suzete, dar aduc in schimb dintisori stralucitori. Daca nu merge asa, poti sa-i arati pe strada copii de varsta lui care sunt fericiti si fara obiectul respectiv atasat ca un dop la gurita.

Dependenta sau lipsa iubirii?

Psihologii spun ca, de multe ori, in spatele rezistentei celor mici la incercarea de a-i desparti de scutec, suzeta sau biberon se afla lipsa atentiei sau afectiunii. Pentru ca nu-i poate avea aproape pe mama si pe tata atat cat si-ar dori si ar avea nevoie, copilul se ataseaza de lucrurile familiare cu care a fost obisnuit inca din fasa si ajunge sa le perceapa ca pe prieteni adevarati.
 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns