
Buchetul si corpul tau
Mireasa mignona: Ai nevoie de un buchet de mici dimensiuni pentru a-ti accentua fizicul, ceva care sa nu depaseasca 40 cm in diametru. Poti incerca si un buchet compozit, creat din zeci de petale legate impreuna de o tulpina, pentru a arata ca o floare mare. Este buchetul ideal daca ai maini micute.
Mireasa voluptoasa: Un buchetel mic si marunt ar trece neobservat. Tu ai nevoie de un buchet mai mare, voluminos, de preferinta rotund. Buchetul Biedermeier (format din flori de diferite culori asezate in cercuri concentrice) este o alegere potrivita, clasica si de impact.
Citeste si: Cele mai populare buchete de mireasa
Buchetul si rochia ta
Rochie tip printesa: Regula de baza este: cu cat e rochia mai voluminoasa, cu atat poate creste si dimensiunea buchetului. O rochie ampla, cu mult material, are nevoie sa fie accesorizata cu un buchet la fel de impresionant, altfel se va „pierde” in maretia rochiei.
Rochie mulata: Un material subtire, care cade lejer pe corp, transmite ideea de simplitate, eleganta si confort, iar buchetul trebuie sa fie in acelasi stil – mic, finut, delicat. Altfel, nu va face decat sa incarce tinuta si sa ascunda rochia.
Rochie cu aplicatii: Detaliile aplicate pe rochie – paiete, cristale si alte pietricele pretioase – au si ele un rol in alegerea buchetului ideal. Daca rochia are aplicatii stralucitoare in talie, opteaza pentru un buchet mic si rotund, nicidecum pentru unul cascada, care nu va face decat sa ascunda frumusetea aplicatiilor. De altfel, cu cat rochia este mai incarcata, cu atat buchetul trebuie sa fie mai simplu.
Citeste si: Buchetul cascada – Eleganta, rafinament si un strop de stralucire
Buchetul si locatia nuntii
Sala de bal: Daca iti faci nunta intr-o incapere larga si spatioasa, un buchet prea mic ar parea… lipsit de importanta. Alege unul mare si rotund sau, daca vrei ceva mai dramatic, un buchet cascada.
Salon: Intr-o astfel de incapere, buchetul de mireasa ar trebui sa fie simplu si dragut. Daca iti doresti unul cascada, spune-i florarului sa nu exagereze nici cu dimensiunea, nici cu tipul de flori. Modele foarte sofisticate pot fi obtinute dintr-un singur tip de floare sau combinand orhidee si lacramioare, de exemplu.
In aer liber: Ce nu trebuie sa faci e sa incerci sa te iei la intrecere cu Mama Natura. N-ai cum! Buchetul tau tebuie sa se integreze in peisaj, nu sa-l surclaseze. De exemplu, daca nunta are loc intr-o gradina, alege un buchet simplu, natural, care sa dea impresia ca abia ai cules acele flori. Daca nunta are loc pe malul marii, poti incerca un buchet mai grandios.
SFAT: Mare nu inseamna intotdeauna spectaculos. Mai bine foloseste-te de elementele buchetului (culoare, forma, maner etc.) pentru a crea impresie.
Citeste si: Florile perfecte in functie de anotimp
Bun sfatul – un buchet de mireasa mare nu inseamna spectaculos. Cred ca ar trebui sa fie ales in functie de personalitatea fiecarei mirese, sa fie cu florile care-i plac