Esti aici
Femeia.ro > Promo > Campanie: „Sunt pantofi care te duc departe! La fel și scaune rulante!”

Campanie: „Sunt pantofi care te duc departe! La fel și scaune rulante!”

Fundația Motivation România a lansat campania de donații prin SMS pentru Fondul Scaunelor Rulante: primul program care oferă gratuit scaune rulante adaptate persoanelor cu dizabilități locomotorii din România.

Oricine poate susține campania prin trimiterea unui SMS în valoare de 2 euro/lună, cod ACTIV, la numărul scurt 8844. Campania are drept obiectiv strângerea a peste 30.000 euro din donații, în primele trei luni, pentru a oferi gratuit 300 de scaune rulante potrivite persoanelor cu dizabilități locomotorii din România. Prin această campanie, Fundația Motivation România își propune să atragă un număr cât mai mare de donatori din categoria persoanelor fizice, care să contribuie recurent la Fondul Scaunelor Rulante. Cu ajutorul acestor susținători, Motivation poate dona, an de an, cel puțin 1.000 de scaune rulante personalizate copiilor și adulților, la nivel național.

Numărul scurt 8844 este obținut prin aplicația donatie.ro, proiect al Asociației pentru Relații Comunitare. Acesta este valabil în rețelele de telefonie mobilă Orange România, Digi Mobil, Telekom România, Vodafone România. Organizația Mondială a Sănătății (OMS, Raportul mondial privind dizabilitatea, 2011) estimează că 15% din populația unei țări trăiește cu o dizabilitate, iar dintre aceștia, 10% au nevoie de un scaun rulant (Ghidul privind furnizarea Scaunelor Rulante, 2008). În consecință, aproximativ 1,5% din populația oricărei țări are nevoie de un astfel de dispozitiv de mobilitate. În România nu există statistici oficiale, însă prin aplicarea statisticilor OMS reiese că aproximativ 300.000 de persoane au nevoie de un scaun rulant.

Comments

comments

Lasă un răspuns