Esti aici
Femeia.ro > Promo > Cartoful, un aliment minune

Cartoful, un aliment minune

In plus, are si carbohidrati, sub forma de amidon. Cartofii nu produc aciditate si au continut glicemic moderat.

In diversificare de la 6 luni

Copiii pot incepe sa manance cartofi fierti si pasati, pe la 6 luni. Pana atunci, arata studiile, amidonul nu poate fi digerat. Conform unor studii, saliva incepe sa contina acea enzima necesara digerarii amidonului abia dupa aparitia primilor dintisori. Altfel amidonul ramane nedigerat si poate cauza copilului foarte mic dureri de burtica.

Pe de alta parte, medicii au descoperit de curand ca tuberina, o substanta ce contine azot si se gaseste in cartof, sustine cresterea celor mici. Specialistii recomanda copiilor consumul de cartofi noi, care sunt mai bogati in tuberina. Aceasta tuberina este o proteina foarte importanta in cresterea celulelor si este concentrata chiar sub coaja cartofului. De aceea se recomanda pregatirea acestuia in coaja.

Cartoful e bun, dar NEPRAJIT

Preparat fara grasime, cartoful ajuta functia digestiva. Fiert in abur, copt sau fiert in apa, cartoful isi pastreaza multe din proprietati, iar pe
altele (continutul de vitamina B6) le potenteaza. Dar atentie, cartofii fierti nu trebuie pastrati mai mult de 24 de ore.

Sucul de cartofi cruzi combate aciditatea din organism (responsabila de durerile de stomac), este antispastic, diuretic si emolient.

Cartofii prajiti sunt foarte gustosi, este adevarat, dar nu li se recomanda nici oamenilor mari, dara-mi-te copiilor. In timpul prajirii la temperaturi inalte apare riscul de a se forma acrilamida, substanta banuita a fi responsabila de declansarea mai multor tipuri de cancer.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns