Esti aici
Femeia.ro > Promo > Catelul de acasa si catelul de pe strada

Catelul de acasa si catelul de pe strada

Iti vine sa crezi ca in SUA peste 42 de milioane de caini traiesc in casa, alaturi de stapanii lor? Cifrele sunt mari in intreaga lume. Concluzia este ca ne place sa avem un catel in preajma noastra, sa-l scoatem la plimbare, sa-l ingrijim si sa comunicam cu el. Exista insa cateva momente in care relatia ta cu catelul, ca orice relatie, de altfel, trece prin momente dificile.

Vlad Popescu, instructor canin si directorul proiectului Clubul Cainilor Utilitari, iti explica felul in care evolueaza relatia ta cu catelul si cum poti gestiona momentele de criza.

Catelul in familie

Cel mai important lucru este sa ii oferi cainelui un rol bine definit in cadrul familiei. Vorbesc de orice rasa, chiar si de cele mai periculoase. Doar atunci el stie care ii sunt limitele si poate deveni un prieten de nadejde pentru copil si pentru toti membrii familiei.

Daca nu ai reusit sa-l educi inca de cand era pui, atunci s-ar putea sa ai o problema. Un nou membru al familiei, un nou-nascut, ar putea fi pus in pericol de cainele care nu-si stie statutul in familie. Ar putea deveni extrem de gelos atunci cand atentia nu se mai concentraza in jurul sau, ci pe cel mic. Atunci poate deveni agresiv.

In Romania cultura cresterii si detinerii de animale de companie este foarte putin dezvoltata si s-ar putea sa intampini probleme in educarea lor. Cum nici internetul nu ne ajuta prea mult putem apela la un profesionist care sa ne ajute sa intelegem nevoile unui animal de companie. Odata ce ai invatat sa educi cainele, vei putea sa-i oferi o viata frumoasa, previzibila si dominata de incredere.

Cainii maidanezi: cum interactionezi cu ei?

Trebuie sa etalezi o atitudine increzatoare, calma si neamenintatoare fie ca vorbim de cainii fara stapan sau de cainii unor terte persoane, noi. Opreste-te din fugit, mers cu bicicleta, patinat si traverseaza zona incet. Nu tipa, nu face gesturi bruste, nu respira sacadat rotindu-ti privirea.

 Nu privi in ochi un caine strain nici cand ii vorbesti, nici cand te joci cu el, o poate interpreta drept amenintare. Mentine o postura inalta, dar relaxata.

Daca te simti amenintata te opresti (chiar atunci cand ne latra, in fuga, o haita de caini). Chiar daca latra, chiar daca vine spre tine, in fuga, o haita de caine. Burta inainte, mainile in buzunare, picioarele departate. Pentru persoanele foarte infricosate recomand jocul pe telefon sau cantatul.

Orice incercare de a ne juca cu un caine strain, trebuie sa se rezume la a-l chema. Daca vine ii permitem sa ne miroasa fara sa ferim mainile si abia apoi il mangaiem cu miscari lente.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns