
Ca si carbohidratii, si proteinele au un rol esential, deoarece contribuie la buna functionare a placentei si a vaselor sanguine, fortifica muschii uterini si, in general, permit tuturor celulelor si tesuturilor sa se dezvolte normal.
Cele mai bune surse de proteine sunt carnea slaba (de pasare, de vita etc), pestele, ouale si lactatele.
Chiar daca nu pot fi asimilate la fel de bine, proteinele vegetale constituie si ele o optiune sanatoasa, deci consuma in timpul sarcinii cereale, leguminoase (pastai, fasole, linte) si nuci, seminte, arahide etc.
Mai jos, ti-am pregatit o reteta pe baza de carne de pui, plina de proteine sanatoase.
"Pere surpriza"
1 piept de pui
2 – 3 fire de ceapa verde
2 oua
100 grame branza de vaci
75 grame pesmet
ulei
sare
Mod de preparare
PASUL 1 Fierbe pieptul de pui in apa cu un praf de sare. taie-l cat mai marunt sau trece-l prin masina de tocat. Adauga branza de vaci, ceapa verde taiata rondele si un ou batut cu un praf de sare.
PASUL 2 Ia din compozitia astfel obtinuta 4 – 5 linguri si da-le forma de para. Unge pe toate partile cu celalalt ou si presara pesmet. Rumeneste-le in baie de ulei sau asaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasa-le la cuptor aproximativ 30-35 de minute.
Se serveste alaturi de piure de cartofi si salata de castraveti sau dovlecel.