Esti aici
Femeia.ro > Promo > Ce trebuie să faci după ce ai fost infectat cu SARS-CoV-2

Ce trebuie să faci după ce ai fost infectat cu SARS-CoV-2

După ce ai fost infectat cu noul coronavirus și te-ai vindecat te poți numi pacient post covid și sunt mai multe lucruri de care ar trebui să ții cont. Chiar dacă ai avut sau nu simptome, este important să urmezi tratamentul prescris de medic, iar după ce ieși din izolare, există și alți pași pe care ai putea să îi urmezi și care sunt recomandați.

Ce organe pot fi afectate de noul coronavirus?

Foarte multe articole apărute în mediul online atrag atenția asupra faptului că infecția cu SARS-CoV-2 poate afecta ficatul, rinichii, plămânii și de foarte multe ori pot să apară și afecțiuni ale altor organe. Considerăm că este foarte important să previi toate aceste complicații ce pot aparea în urma infecției cu noul coronavirus și de aceea în Centrele GRAL Medical pot fi făcute analize complete, astfel încât să determini la timp dacă au apărut probleme și care sunt soluțiile pentru ele. Aceste pachete POST Covid sunt personalizate, în funcție de starea de sănătate generală a pacientului și de problemele de sănătate pe care le are, sau de bolile cronice de care suferă.

Un test pentru anticorpi Covid este o idee bună

Daca ai fost infectat cu SARS-CoV-2, un test pentru anticorpi este o idee foarte bună. Cu ajutorul unui astfel de test poți determina dacă ai sau nu imunitate și cantitatea de anticorpi pe care o ai după boală. De asemenea, dacă vrei să vii în ajutorul altor bolnavi infectați cu SARS-CoV-2, acest test este cel care iți spune dacă esti sau nu eligibil pentru a dona plasmă.

O radiografie pulmonară îți va spune în ce stare sunt plămânii tăi

Medicul îți poate recomanda și o radiografie pulmonară, care să te ajute să afli care sunt modificarile pulmonare restante în urma bolii și ce poți face pentru a-ți recupera complet starea de sănătate. În cazul în care ai fost internat în timpul bolii, evaluarea plămânilor poate necesita un CT-ul pulmonar. Recuperarea depinde de pacient, de evaluarea medicală efectuată în context clinic, în care se ține cont de toate afecțiunile pe care acesta le are.

Sedințele de psihoterapie sunt de un real ajutor

Sunt și pacienți care se simt anxioși, obosiți și care chiar suferă de sindromul de oboseală cronică după infecția cu Covid-19. De asemenea, există și pacienți care, în urma bolii au rămas cu o teamă permanentă și care devin ipohondri sau depresivi, iar psihoterapia se poate dovedi o soluție extrem de utilă în această situație. Fiind vorba despre un virus nou, despre care nu se știu încă foarte multe, chiar dacă știința a avansat rapid și cercetătorii au venit cu informații solide, contaminarea cu SARS-CoV-2 poate provoaca stări de panică. Foarte multe persoane, după Covid-19,  au apelat la ajutorul psihoterapeuților pentru a elimina stările negative pe care le experimentează în urma infecției cu noul coronavirus.

În funcție de toate celelalte afecțiuni ale pacientului și de starea sa generală de sănătate pot fi recomandate de către medic și alte analize sau investigații. Medicul este cel care hotărăște și prescrie setul de investigații, personalizat pentru fiecare pacient, în funcție de toate afecțiunile cronice pe care le are și de istoricul medical complet.

Informații și programări pentru evaluarea post Covid-19 în Centrele GRAL Medical pot fi obținute la telefon 031 1000 200 sau prin email la [email protected].

Foto: © GRAL Medical

Comments

comments

One thought on “Ce trebuie să faci după ce ai fost infectat cu SARS-CoV-2

Lasă un răspuns