Esti aici
Femeia.ro > Promo > Ciclu peste sarcina. Ce sunt si de ce apar sangerarile in timpul sarcinii

Ciclu peste sarcina. Ce sunt si de ce apar sangerarile in timpul sarcinii

"Ciclul peste sarcina" este mult mai redus cantitativ si dureaza unu-doua zile. Iata ce trebuie sa stie o viitoare mamica despre aceasta situatie si cand e cazul sa mearga imediat la doctor.

Sangerarea determinata de implantarea embrionului

Acest tip de sangerare se poate produce cand embrionul se implanteaza in uter, de la 7-10 zile pana la 9 saptamani de la momentul conceptiei. Sangerarea este mica, tine una-doua zile, iar sangele are culoarea bruna. Daca nu resimti durere, nu trebuie sa te ingrijorezi.

In cazul in care apar dureri si crampe, atunci sangerarea poate indica o amenintare de avort. Aceste manifestari nu progreseaza intotdeauna, dar, preventiv, trebuie sa mergi imediat la doctor.

 Organismul tau n-a uitat de menstruatie

Petele de sange reprezinta, de departe, cel mai comun tip de sangerare in sarcina (sangerarea sau asa-zisul ciclu peste sarcina este prezent in prima parte a sarcinii in aproximativ 20 % – 30% din cazuri). De regula, sangerarea dureaza unu-doua zile, iar sangele este de culoare maronie. Apare des intre 4 si 8 saptamani, de obicei in jurul datei in care ar fi trebuit sa inceapa ciclul menstrual.

Cand se formeaza fatul, atunci se formeaza si placenta, "casa fatului". In multe cazuri "se tese" o placenta mai mare decat ar avea nevoie fatul si atunci partea de placenta care este in plus se strange, moare si se elimina. Pentru ca este lipita de uter, cand se desprinde si se elimina, rupe unele vase de sange si, prin urmare, poate provoca o sangerare.

Cateodata, partea de placenta in exces creeaza un cheag aproape de sacul amniotic – acesta se cheama hematom si poate cauza o sangerare fara dureri, intre a 6-a si a 12-a saptamana. Sangele din hematom poate fi maroniu sau rosu proaspat.

ATENTIE! De obicei, in aceasta situatie nu apar probleme. Dar daca "ciclul peste nastere" dureaza mai mult de cateva zile, sangerarea devine abundenta sau se repeta, atunci trebuie sa mergi la doctor.

Comments

comments

Lasă un răspuns