
Obiceiul prinderii buchetului de mireasa exista din vremuri stravechi si are o istorie amuzanta: in Evul Mediu, se credea ca rochia miresei aduce noroc si, dupa nunta, femeile incercau sa rupa bucati din ea.
Pentru a le distrage atentia si probabil pentru a-si pastra un aspect cat de cat decent (imaginati-va o hoarda de femei alergand mireasa pentru a-i lua 2-3 centimetri din rochie), miresele au inceput sa arunce de bunavoie diferite obiecte cu valoare de „lucky charms”. Probabil datorita dimensiunilor si a curbei de zbor optime, buchetul a devenit simbolul universal si a adus obiceiul pana azi.
Momentul de aruncare a buchetului exista in programul oricarei nunti si, daca nu ai pe inelar macar un inel de logodna, in mod cert vei fi chemata sa te alaturi trupei care se organizeaza in spatele miresei, dupa diferite strategii. Acum, poate ca faci parte dintre cele care parca-parca nu s-ar ridica de la masa, fac grimase sugestive apropo de (in)utilitatea acestui moment si nu stiu cum sa se ascunda dupa vreo usa. Sau din contra, gasesti ca este un obicei adorabil si participi cu entuziasm si zambetul pe buze.
Si mai e a treia varianta, respectiv si tu si prietena ta cea mai buna, mireasa, stiti ca intr-adevar esti pe cale sa te mariti si ea te-a avertizat ca TREBUIE sa prinzi buchetul orice ar fi (cu o mireasa in focul pregatirilor de nunta nu te pui, ca risti sa abati asupra ta un uragan).
Citeste si: Cele mai populare buchete de mireasa
Dar daca tot participi, macar fa din asta un moment de glorie si fii, pentru 10 minute, vedeta serii (pentru restul de opt ore, sa ne intelegem, vedeta e una singura: mireasa). E placut, atragi toate privirile, inclusiv pe cele ale tipului inalt plasat complet neinspirat la distanta de sapte mese de tine. Citeste cu atentie regulile de mai jos:
1. Antreneaza-te! Stii de nunta cu cel putin o luna inainte, asa ca fa-ti un abonament la sala sau, si mai bine, cauta o sala cu salteluta de sarituri – o sa ai cea mai buna detenta si asta va face diferenta intre tine si restul „concurentelor”.
2. Fii mereu cu un ochi pe mireasa. Nu vrei sa pierzi apelul la aruncarea buchetului pentru ca tocmai te-ai dus sa te plimbi prin gradina. Nu te ridica prima, dar nici ultima – suficient cat sa te pozitionezi unde vrei tu.
3. Cunoaste-ti adversarul. Fii atenta care sunt celelalte fete cu care vei concura: domnisoarele de onoare, tinere singure – evalueaza-le atent capacitatile atletice.
Citeste si: Codul bunelor maniere la nunta
4. Echipeaza-te adecvat. Schimba-ti pantofii stiletto cu perechea de sandale cu platforma pe care ai adus-o de rezerva. Nu risti sa iti rupi tocul si iti pastrezi inaltimea intacta. Daca totusi esti neindemanatica pe tocuri, schimba-te in tenisi, dar fii pregatita sa sari serios in inaltime.
5. Tine adversarul aproape. Ba chiar imprieteniti-va! Intra in vorba cu fetele care vor fi alaturi de tine si fii prietenoasa si saritoare – ajuta-le sa aiba mereu paharul de vin sau sampanie plin. Intre timp, tu bea apa plata cu lamaie (poti spune ca e gin tonic).
Citeste si: Buchete pentru fiecare anotimp
6. Spioneaza. Daca esti atenta la limbajul trupului si la „eye contact”, o sa iti dai seama daca exista o „favorita” – de obicei, cea mai buna prietena a miresei, pe care aceasta intentioneaza sa o faca sa prinda buchetul, cu totul „intamplator”. Asaza-te exact in spatele ei.
7. In spatele miresei se va forma un semicerc. Asaza-te lateral, dar cu jumatate de pas in fata, si paseste inainte EXACT in clipa in care buchetul a pornit.
8. Ai grija la detalii – de exemplu, forma buchetului. Nu vrei sa ramai cu o panglica in mana pentru ca, de exemplu, nu ti-ai dat seama ca buchetul e asimetric si centrul de greutate e in zona inferioara.
9. Calculeaza. Fa un traseu mental al buchetului si uita-te cam pe unde crezi ca va cadea. Cand mireasa l-a aruncat, paseste spre locul respectiv si nu te teme daca ai calcat pe ceva degete cu unghii frumos lacuite – este un concurs, iar daca celelalte concurente nu stiu riscurile, n-au ce cauta aici.
10. Tine bine buchetul cu ambele maini (nu vrei sa iti fie „subtilizat” in ultima clipa) si ridica-l triumfator in aer.
Citeste si: Petrecerea burlacitelor – sfaturi pentru o organizare ca la carte