
Obisnuieste-ti copilul cu ideea ca orice moment agreabil din existenta lui poate deveni o sarbatoare. Daca taierea motului este un prilej de nebunii, de ce n-ar fi si primul sanius, primul concediu la mare? E suficient sa faci o poza pe care s-o pui in albumul sau si deja ai inceput sa-i pregatesti „zestrea de amintiri frumoase“.
Cumpara un album in care sa pui fotografiile copiilor tai, dar si pe cele ale celorlalti membri din familia „mare“. Cateva cuvinte adaugate langa fiecare dintre ele vor constitui, cu vremea, clipe savuroase de aducere aminte alaturi de protagonisti.
Intampina fiecare anotimp cu o „iesire la aer“. Il vei ajuta pe micut sa se bucure de natura, sa o pretuiasca asa cum se cuvine. Ziua poate deveni si mai festiva incheindu-se cu o masa… de sezon. Seara pepenelui ar avea un haz nebun, sunt convinsa.
Si nu uita de ziua copilului! Nu cea de nume sau de nastere, si nici de aceea in care toti copiii sunt sarbatoriti la nivel international, ci o zi aleasa la nimereala, in care sa-i faci o placere. Sa-l lasi sa se joace toata dimineata cu trenuletul, sa aduca catelul vecinilor in vizita, sa manance pe canapea uitandu-se la desene animate. Oferindu-i copilului acest gen de libertate il vei ajuta sa-si cunoasca mai bine dorintele, dar mai cu seama sa se simta iubit.
Spune-i ca-l iubesti. Da glas sentimentelor cat mai des cu putinta. Nu considera ca dragostea reiese din faptul ca are mancare buna sau i-ai cumparat o jucarie. Cuvintele raman cel mai de pret dar pentru copilul tau. Spune-i cand esti mandra de el. Acest suport emotional nu va fi niciodata in exces!
Reinvatati sa multumiti impreuna! Pe masa bucatele aburinde, familia s-a adunat in jurul mesei. Traditia noastra ne invata sa rostim cateva cuvinte de multumire. Si-ar fi bine uneori sa revenim la traditie. Copilul va percepe mai usor valoarea gesturilor cotidiene.