Esti aici
Femeia.ro > Promo > Cum se curăță adidașii în funcție de material

Cum se curăță adidașii în funcție de material

Nu există nimic asemănător unei perechi de adidași fresh, nu? Problema este că este nevoie doar de o purtare pentru a-și estompa strălucirea de pantofi noi, mai ales dacă este vorba de adidasi de damă albi. După câteva alergări sau drumuri la sala de sport sau chiar o ploaie neașteptată, aproape totul s-a terminat.

Dar, în ceea ce ne privește, adidașii sunt o investiție care merită îngrijită. Acest lucru nu este valabil doar pentru adidași de alergat sau perechea pe care o purtați la cursurile de fitness. Vorbim despre orice adidași pe care îi aveți în rotație, fie că îi purtați cu blugi sau cu o pereche de colanți. De aceea, vă împărtășim câteva modalități eficiente de a vă păstra adidași cu un aspect nou, fără a deteriora materialul sau funcționalitatea.

Deși tehnicile pentru curățarea adidașilor nu diferă atât de mult de la țesătură la țesătură, există câteva metode specifice care funcționează mai bine în funcție de material. În acest articol, vă prezentăm exact cum să curățați adidașii, în funcție de ce sunt fabricați.

În primul rând, o notă importantă: ar trebui să evitați să vă puneți adidașii în mașina de spălat. Punerea adidașilor în mașina de spălat va afecta probabil structura și integritatea spumei, ceea ce poate avea un impact negativ asupra capacității pantofului, oferind o amortizare inconsistentă. Aceasta este o problemă mai ales atunci când vine vorba de adidași de damă de alergare.

Unele spume sunt mai sensibile decât altele la apă și la temperaturi ridicate. În general, orice adidas realizat cu EVA, un material elastic cauciucat care este folosit pentru a crea spumă moale și flexibilă, trebuie întotdeauna spălat manual. Materialul este predispus la absorbția apei, care se poate deranja cu modul în care funcționează amortizarea adidașilor. Spumele construite din TPU, un plastic elastic care se știe că este mai rezistent, pot rezista mai bine în mașină și nu ar trebui să absoarbă apă, dar curățarea punctuală este întotdeauna cel mai puțin riscant mod de a curăța adidașii. Dacă faceți acest lucru, veți prelungi durata de viață a adidașilor.

Ștergeți cât mai multă murdărie, înainte de a pune adidașii într-o mașină de spălat. De asemenea, spălați șireturile separat de adidași. Le puteți pune într-o husă de pernă sau un sac de rufe din plasă pentru a preveni încurcarea. Folosiți o cantitate mică de detergent ușor, aruncați câteva prosoape în mașină cu adidașii și setați mașina de spălat la ciclul delicat (care ar trebui să însemne întotdeauna apă rece și un ciclu de centrifugare ușor). Odată ce ciclul este complet, lăsați adidașii să se usuce la aer. Nu îi puneți niciodată în uscător; temperaturile ridicate vor descompune majoritatea materialelor.

Iată cum să curățați corect diferitele materiale din care sunt compuși cei mai mulți adidași.

Plasă
Plasa de nailon este excelentă pentru alergători, deoarece este o țesătură respirabilă, dar aceasta prinde toată murdăria și praful pe care îl dați când faceți exerciții. Folosiți o perie uscată pentru a îndepărta orice exces de murdărie și apoi amestecați împreună o parte de bicarbonat de sodiu și o parte de oțet și lăsați-o să stea pe locul murdar timp de aproximativ 15 minute. Frecați ușor timp de un minut sau două, apoi ștergeți-l cu o cârpă moale umedă. Lăsați adidașii să se usuce la aer.

Piele sintetică
Înmuiați o cârpă în apă caldă și detergent de rufe ușor și ștergeți zonele murdare. Apoi frecați ușor zona cu o perie timp de un minut sau două. Ștergeți cu o cârpă moale umedă pentru a îndepărta orice detergent rămas și lăsați încălțămintea să se usuce la aer. Veți observa că petele se ridică ușor, deoarece petele nu se înmoaie în piele sintetică, așa cum se întâmplă cu ochiurile de nailon.

Tricot
Fiți cât se poate de blând cu pantofii din tricot. Tricoturile sunt moi și flexibile, ceea ce le face mai fragile decât celelalte țesături. Evitați periajul, care poate fi puțin prea dur pentru tricot. Pentru adidașii de alergat tricotați, vă recomandăm să folosiți o cârpă moale. Acest lucru va necesita un pic mai mult mușchi pentru a scoate petele, dar este la fel de eficient.

Pânză
Adidașii din pânză sunt durabili, dar se murdăresc ușor. Pentru a curăța acești pantofi, vă sugerăm o periuță de dinți și o pastă de curățare din părți egale bicarbonat de sodiu și apă caldă. Scufundați periuța de dinți în amestec și frecați pânza până când este curată. Lasă pantofii să se usuce cu amestecul încă pus și apoi șterge orice bucăți de bicarbonat de sodiu întărit cu o cârpă umedă

Deși este întotdeauna mai bine să spălați adidașii de mână, pentru a păstra integritatea pantofului, pânza este mai robustă decât multe alte țesături și poate rezista unei curse ușoare prin mașina de spălat. Din nou, asigurați-vă că folosiți mașina în ciclul delicat și folosiți numai apă rece și o cantitate mică de detergent ușor de rufe. Odată ce ciclul este complet, lăsați adidașii să se usuce la aer.

Nu uitați, și interiorul trebuie curățat uneori

Vă recomandăm apă caldă și detergent de rufe ușor pentru a curăța interiorul adidașilor. Înmuiați o perie în soluție și frecați până când este curat. Apoi, ștergeți ușor cu o cârpă umedă și lăsați pantoful să se usuce la aer.

Comments

comments

Lasă un răspuns