Esti aici
Femeia.ro > Promo > Cum stabilesti costul meniului la nunta

Cum stabilesti costul meniului la nunta

Părinții, prietenele, viitoarele miresici, invitații, curioșii, toți vor să știe care este costul meniului la nuntă ca să poată stabili în funcție de acest reper și valoarea ”darului” lor. Că îți place sau nu, trebuie să fii pregătită cu un răspuns.

”Nu e treaba voastră”

Le vei răspunde atunci când nu te bazezi pe darul invitaților tău pentru a acoperi cheltuielile de la localul unde s-a ținut evenimentul. Deși se întâmplă tot mai rar, există și cazuri în care miri au organizat nunta doar pentru a celebra momentul, nu pentru a face o afacere din nunta lor.

Cheltuielile incluse în costul meniului la nuntă

Costul meniului de nuntă ar trebui să includă doar costul total al meniului oferit de restaurant, în care este practic inclusă și chiria locației, plus băuturile, care de cele mai multe ori sunt aduse de miri. La aceste costuri se mai adaugă și costul tortului, al fructelor și al altor gustări, candy-barul, etc. . Cu alte cuvinte, costul standard al meniului acoperă cheltuielile pentru ceea ce consumă invitații.

Calculul se poate face doar estimativ, pentru că până nuntă nu vei putea fi sigură câte persoane au răspuns într-adevăr invitației. Totodată, este indicat să rogi pe cineva din organizare, poate pe domnișoarele de onoare care conduc [*invitații*][1] la mese să îi bifeze și pe listă ca veniți.

Alte cheltuieli pe care le poți include în costul meniului la nuntă sunt tot legate de obiectele pentru invitați. În funcție de bugetul tău, include și aceste costuri care se referă la servicii sau produse destinate tot nuntașilor: aranjamentele florale (uneori invitații pleacă și cu acestea acasă), mărturiile, invitațiile și costul entertainerilor, dacă ai închiriat astfel de servicii.

Spre exemplu, dacă mulți dintre invitații tăi vor dori să își aducă și copii la nuntă ai putea să amenajezi un colț pentru cei mici, la care să poată fi lăsați cu încredere de părinți.

Costul dj-ului ar putea fi inclus, de asemenea, în cel al meniului dacă bugetul te contrânge, pentru că este o [*cheltuială*][2] pentru distracția invitaților. Tot din această categorie fac parte fotograful și cameramanul, care nu ar trebui să intre în costul meniului.

Ce cheltuieli să nu incluzi în costul meniului la nuntă.

Este foarte simplu, toate cheltuielile făcute pentru miri nu vor fi calculate în meniu. Este logic și de bun gust, deoarece sunt alegeri strict personale. De ce ar trebui să participe tot invitații la cheltuielile legate de [*rochia de mireasă*][3], accesoriile, machiajul, ședințele de dans private, etc?

Cum răspunzi elegant întrebărilor?

De ce să ne ascundem după deget? În funcție de răspunsul tău, invitații vor decide dacă vor lua parte la eveniment sau vor opta pentru varianta de a-ți trimite un cadou și toate urările de bine. De aceea, ei se vor interesa de acest cost fie pe site-ul localului la care organizezi nunta, fie printre rudele mai apropiate ție, fie la fața locului, printre nuntași.

Dacă nu te bazezi pe invitații tăi să acoperi cheltuielile legate de organizarea nunții poți foarte bine să le răspunzi că rămâne strict la alegerea lor și că prezența lor este cea importantă, caz în care trebuie să inviți doar oamenii pe care ți-i dorești aproape. Ia în considerare varianta să tipărești costul meniului pe invitație. Chiar dacă unora li se va părea exagerat, este o practică tot mai des întâlnită și te scutește de discuții inutile.

Tu ce costuri vei alege să incluzi în costul meniului la nuntă?

[1]: https://www.miresici.ro/articole/10-categorii-de-invitati-de-care-te-poti-lipsi
[2]: https://www.miresici.ro/articole/cum-sa-reduci-cele-mai-mari-costuri-ale-nuntii
[3]: https://www.miresici.ro/articole/rochia-de-mireasa-care-iti-ascunde-defectele

Comments

comments

Lasă un răspuns