Esti aici
Femeia.ro > Promo > Cum te ajuta anestezia peridurala

Cum te ajuta anestezia peridurala

In sfarsit, se apropie momentul in care-l vei cunoaste de bebe. Acum stii ca este sanatos, te-ai linistit in legatura cu eventualele complicatii care ar putea aparea in timpul sarcinii si singura mare neliniste a ta este momentul nasterii. Legat de acesta, iata cateva date: pentru 58% femei durerile nasterii sunt insuportabile, pentru 30% acestea sunt suportabile. Restul afirma ca nu simt aproape nicio durere!

Din fericire, stiinta a evoluat mult in directia usurarii nasterii, iar anestezia peridurala este o veritabila minune atat pentru viitoarele mame, cat si pentru medici.

Ce trebuie sa stii despre anestezia peridurala

Anestezia peridurala inseamna injectarea unui produs analgezic intr-un loc precis, intre doua vertebre. Apoi, acul este scos si se plaseaza un cateter pentru ca substanta sa fie reinjectata dupa cca doua ore jumatate.
Peridurala face insensibila numai partea inferioara a corpului, astfel ca poti sa traiesti pe viu momentul nasterii. In plus, nu-l adoarme pe copil.

Inainte de nastere se impune consultarea unui anestezist pentru a afla eventualele contraindicatii.

Peridurala nu se face chiar de la inceperea contractiilor. Trebuie sa treaca ceva timp, pana cand colul uterin va aduce o dilatare de 2-6 entimetri.

Efectul tine cateva ore.

Daca nasti natural, in apropierea momentului expluziei nu se face o noua anestezie epidurala. In acest moment trebuie sa simti contractiile si sa stii cand sa impingi, adica sa participi activ la nasterea bebelusului tau.

Dupa nastere, anestezia peridurala poate sa provoace o stare trecatoare de ameteala sau dureri de cap.

Dezavantajul anesteziei peridurale

Mareste durata travaliului la femeile care nasc prima oara.

Comments

comments

Lasă un răspuns