
Iată ce trebuie să iei în considerare ca să te asiguri că stabilești încă de la început cea mai potrivită dată pentru ziua cea mare.
Nu vă grăbiți să luați o decizie
Oricât de nerăbdători ați fi, nu vă grăbiți cu luarea unei decizii. Sunt atât de multe aspecte de luat în considerare încât e mai bine să amânați decizia finală până în momentul în care veți fi siguri asupra tuturor condițiilor! În plus, mai bine stabiliți data nunții mai târziu, să vă permită să vă organizați ca la carte, decât să faceți totul pe fugă, fără să ”savurați” perioada de logodnă.
Când nu se fac nunți
În fiecare an există anumite perioade prestabilite în care [*nu se oficiază cununii religioase*][1], așadar află întâi de toate care sunt acestea. După aceea, stabilește care este perioada minimă de care aveți nevoie pentru a organiza evenimentele: să-ți găsești rochia de mireasă, să găsești furnizori de servicii (fotograf, hair stilist, dj) disponibili și apoi să nu coincidă nunta ta cu alte evenimente deosebite din familie.
Disponibilitatea nuntașilor principali
Dacă ați stabilit data nunții la câteva luni distanță, ați găsit disponibili și furnizorii de servicii pentru nunta voastră, trebuie să te asiguri că sunt disponibili și cei mai importanți invitați înainte de a da un avans. Spre exemplu, nașii pot avea cumpărate din timp bilete costisitoare pentru concediul pe o insulă exotică. Îi vei pune în situația să aleagă între a vă năși pe voi și concediul la care visează de un an întreg? Sperăm că nu.
Un alt scenariu plauzibil este acela în care data nunții tale coincide cu aceea a unei verișoare apropiate. În acest caz, voi două și părinți voștri nu veți putea lua parte unii la nunta celorlalți iar mulți dintre invitații voștri vor fi nevoiți să se împartă între cele două evenimente. Îi veți obliga astfel la un efort financiar prea mare și veți fi și voi dezamăgite.
Restricții bugetare
Vă iubiți intens și parcă nu mai aveți răbdare încă un an să vă uniți destinele în Biserică și să împărțiți același nume de familie. Vreți să faceți pasul cel mare cât mai rapid, dar nici voi și nici părinții voștri nu stați prea bine cu [*bugetul*][2] pentru a organiza nunta pe care o visați. În acest caz este indicat să amâni cununia religioasă urmată de petrecerea la restaurant cu cel puțin un an -poate între timp se schimbă în bine situația financiară. Între timp nu vă reține nimeni să vă prezentați cu 2 martori în fața Stării Civile și să fiți soț și soție din punct de vedere legal. După, organizați o masă intimă în familie și bucurați-vă de noul statut!
Disponibilitatea localului
Unul dintre cele mai importante aspecte care influențează cuplurile moderne în a alege data nunții este disponibilitatea localului în care doresc să organizeze petrecerea. Din cauză că cele mai bune locații sunt ”arvunite” cu ani de zile în avans… multe cupluri amână ziua cu pricina până la data la care restaurantul este liber. Trist, dar adevărat!
Date simbolice
Ziua în care v-ați cunocut este pentru voi cea mai bună zi din viața voastră și printr-o mare coincidență pică într-o zi de weekend anul acesta, ocazie perfectă să vă uniți destinele. Vrea cu tot dinadinsul să te facă soția lui de ziua ta de naștere, să îți ofere nu doar numele lui ci și sufletul? Sunt, după cum vezi, o mulțime de date simbolice relevante pentru fiecare cuplu în parte, care vă pot ajuta să alegeți o dată potrivită pentru nunta voastră.
Sezonul potrivit
Toată lumea vrea să organizeze nunta vara. Noi îți recomandăm să alegi pentru simbolistica și frumusețea sezonului – [*primăvara*][3], pentru reducerile de buget – iarna și pentru romantism – toamna. Alegerea vă aparține în funcție de ce preferințe aveți voi.
Tu ce alte greutăți ai întâmpinat când ați stabilit data nunții?
[1]: https://www.miresici.ro/articole/cand-nu-se-fac-nunti-in-2014
[2]: https://www.miresici.ro/articole/6-reguli-pentru-o-nunta-cu-buget-redus
[3]: https://www.miresici.ro/articole/cum-organizezi-o-nunta-de-primavara