Esti aici
Femeia.ro > Promo > Despre disciplina pozitiva

Despre disciplina pozitiva

Disciplina pozitiva inseamna ca arati respecti, asculti, recompensezi un comportament bun si ca reamintesti copilului tau ca-l iubesti, in timp ce-l inveti sa deosebeasca binele de rau.

Disciplina pozitiva in sapte pasi

Fii un model bun. Copiii tai sunt cu ochii pe tine, iar actiunile tale sunt mai relevante decat cuvintele.

Fii consecventa. Indiferent de regula sau limita stabilita, trebuie sa o respecti. Nu renunta la ea doar pentru a evita un conflict.

Fii calma. Cu cat reactia ta este mai discreta, fara sa ridici tonul, sa tii prelegeri, cu atat mai bine. O observatie scurta, la obiect, este suficienta.

Fii rapida. Nu amana momentul pentru a-ti disciplina copilul, chiar daca sunteti in public. El nu-si va aminti de ce a fost pedepsit daca astepti pana mai tarziu.

Alege-ti "bataliile". Decide care dintre comportamente trebuie sanctionate si care pot fi ignorate pe moment.

Ofera atentie pozitiva Copilul tanjeste dupa atentie si ar face orice pentru a-ti atrage atentia – lucruri bune sau rele. Copiii prefera o atentie pozitiva ca imbratisari si lauda, dar vor accepta, de asemenea, si o atentie negativa: cearta si mustrare. Cauta sa-i oferi mai multa atentie pozitiva, lauda-l pentru gesturile care merita laudate. Lauda-l pentru ca-si strange jucariile, mananca singur si, pentru ca va vedea ca primeste in schimb atentie pozitiva, se va comporta tot mai des asa.

Aminteste-i copilului tau ca-l iubesti Dupa ce ii faci o mustrare si inchei lectia de disciplina, aminteste-i copilului tau ca il iubesti. Nu-i spune ca este rau – rau si urat este comportamentul pe care l-a avut si pe care trebuie sa-l schimbe. Incheie cu o imbratisare si nu mai insista pe aceasta tema. Ai plantat niste seminte de disciplina. Le trebuie timp si liniste ca sa rasara.
 

Comments

comments

Lasă un răspuns