Esti aici
Femeia.ro > Promo > Dieta de detoxifiere a ficatului: află ce alimente şi ceaiuri trebuie să consumi

Dieta de detoxifiere a ficatului: află ce alimente şi ceaiuri trebuie să consumi

 Imunitatea scăzută, apariţia infecţiilor şi a alergiilor, hipertensiunea, uscarea pielii sau căderea părului sunt semne că ficatul este slăbit din cauza consumului excesiv de alcool, cafeină, medicamente, zahăr sau îndulcitori artificiali.

„Ficatul se luptă în fiecare zi cu metabolizarea lipidelor în exces, cu diverse E-uri alimentare, cu multiplele feluri de chimicale ascunse în semipreparate sau chiar în alimente proaspete, dar supertratate, dar şi cu substanţele toxice din organism, cum ar fi medicamente sau alcool", a explicat dr. Carmen Nonn, medic specialist în medicină complementară.

Analizele pot fi înşelătoare

Practic, ficatul este o adevărată „uzină vie" care realizează în acelaşi timp sute de procese, având rol fundamental în detoxifierea organismului. Spre deosebire de alte organe, ficatul are o capacitate uimitoare de regenerare.

Cu toate acestea, leziunile repetate sau bolile cronice pot produce modificări ireversibile ce interferează cu funcţiile acestuia. De aceea, măcar o dată pe an ficatul are nevoie de o cură de detoxifiere.

„Chiar dacă analizele ies bine, iar ficatul pare a fi în regulă, nu trebuie să uităm că acesta se află în fiecare zi sub presiunea tuturor substanţelor chimice introduse în organism care afectează funcţiile hepatice. Aici este locul unde se filtrează substanţele ingerate, iau naştere imunoglobulinele cu rol în imunitate, se reglează sensibilitatea faţă de temperatură şi se secretă fierea, sau bila, care permite digestia grăsimilor", a explicat dr. Carmen Nonn.

Citeşte mai multe despre dieta de detoxifiere a ficatului pe romanialibera.ro

Comments

comments

0 thoughts on “Dieta de detoxifiere a ficatului: află ce alimente şi ceaiuri trebuie să consumi

  1. Eu cu fructe rezolv problema. Mananc cat mai multe in perioada in care simt ca am toxine in corp.

Lasă un răspuns