Esti aici
Femeia.ro > Promo > Ce sunt difuzoarele pentru aromaterapie și cum le alegi

Ce sunt difuzoarele pentru aromaterapie și cum le alegi

difuzoare pentru aromaterapie

Uleiurile esențiale sunt substanțe obținute din prelucrarea plantelor și sunt folosite pentru îmbunătățirea stării de sănătate sau a confortului mental. Pentru a te bucura de aceste proprietăți acasă, poți folosi un difuzor. Găsești astfel de aparate în rate la eMAG. Dar câte tipuri există și cum să-l alegi pe cel potrivit pentru tine? Citește sfaturile noastre.

Tipuri de difuzoare

Un difuzor de aromă este un dispozitiv care răspândește aromele uleiurilor esențiale în atmosferă. Dar există mai multe feluri de difuzoare, care funcționează pe principii diferite.

Nebulizatorul folosește vibrațiile emise de un motor pentru a separa moleculele din uleiuri, pe care le răspândește în aer sub formă de particule fine.

Difuzoarele termice înzălzesc uleiurile pentru a le evapora în încăpere. Este același principiu simplu întâlnit și la lumănările parfumate. Dar există și versiuni electrice.

Difuzoarele pe bază de ventilație răspândesc aroma plăcută prin forța aerului rece al unui ventilator.

Iar cele cu abur rece transformă uleiul într-o brumă ușoară care este pulverizată în aer, acționând și pe post de umidificator în același timp.

Ce să alegi

Aparatele care folosesc sisteme reci de difuzare a aromei au avantajul că nu alterează calitățile uleiurilor esențiale. Pe de altă parte, difuzoarele cu acțiune termică sunt foarte silențioase și ceva mai accesibile ca preț. Însă dezavantajul este că aromele emanate în aer vor fi mai puțin intense din cauza procesării termice.

Foarte importantă este și raza de acțiune a dispozitivului. De obicei, este criteriul care mărește prețul, dar și dimensiunile produsului. Nebulizatoarele sunt cele mai puternice difuzoare de aromă și acoperă cea mai mare suprafață. Dar dacă vrei să te bucuri de aromaterpie într-un dormitor de 10 metri pătrați, poți opta liniștit și pentru alte variante, mai economice.

Și în privința materialelor folosite, există mai multe opțiuni: lemn, inox, plastic. E vorba de gust, dar și de modul în care vei utiliza produsul. Un difuzor din lemn este, de regulă, mai rezistent. Poate fi o opțiune bună dacă știi că va sta în calea pisicii, de exemplu. Dar dacă plănuiești să iei aparatul cu tine în concedii, unul din plastic va cântări mai puțin în bagaj.

Terapia cu uleiuri esențiale poate fi de ajutor pentru cei cu probleme respiratorii, alergii de sezon sau în tratarea simptomelor răcelii. Este recomandată și împotriva stresului și anxietății. Sau poate fi, pur și simplu, un mod plăcut de a împrospăta aerul din locuință. Alege cel mai potrivit model de dfiuzor pentru nevoile tale și folosește un card precum CardAvantaj pentru a-l cumpăra chiar acum.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns