Esti aici
Femeia.ro > Promo > Este anxietatea o problemă reală? Cum o tratăm eficient și sigur?

Este anxietatea o problemă reală? Cum o tratăm eficient și sigur?

Auzim în jurul nostru că tot mai multe persoane, la vârste din ce în ce mai fragede, se confruntă cu diverse forme de anxietate și de multe ori, poate, ne întrebăm cum este posibil așa ceva și care este soluția. Contextul global în care trăim, ritmul de viață tot mai alert și presiunea care se pune constant pe individ poate conduce la astfel de probleme mintale care, de multe ori, sunt considerate subiect tabu și care sunt imposibil de tratat pe cont propriu. 

O modalitate foarte eficientă prin care îi poți reduce din intensitate, ca mai apoi să o poți vindeca total, este să conștientizezi problema, să o recunoști, și să faci mici schimbări în rutina zilnică ce pot avea rezultate impresionante pe termen lung. Un exemplu foarte bun este administrarea de suplimente pentru stres și anxietate pe care le găsești sub diferite forme la Go Vita: https://go-vita.ro/stres-si-anxietate/.

Ce este anxietatea?

Specialiștii încearcă în mod constant să ofere o definiție cât se poate de concretă pentru această afecțiune însă, faptul că se manifestă foarte diferit de la un caz la altul, că poate fi declanșată de factori diferiți și că apare în contexte total neașteptate, face dificilă însumarea problemei în doar câteva cuvinte. Ne putem referi însă la anxietate ca la o frică de necunoscut, la ceva ce este posibil, dar improbabil să se întâmple, la o stare de neliniște profundă ce se hrănește din temeri, emoții negative și alte puncte slabe ale celui care o experimentează.

Când este cazul să recurgi la suplimente pentru anxietate?

Multe persoane pot trece prin episoade sporadice de anxietate care se rezolvă de la sine și nu se mai întorc niciodată. Însă, netratată, neînțeleasă și lăsată să escaladeze în voie, poate afecta în mod direct viața, limitând realizarea chiar și a celor mai simple și banale lucruri, cum ar fi ridicatul din pat sau ieșitul din casă. În astfel se situații, este necesar să ceri ajutorul unui specialist care te va îndruma către un plan de tratament adaptat nevoilor tale în care, cel mai probabil, se va regăsi și o anumită formă de suplimente pentru anxietate pe care să le administrezi pentru o perioadă determinată de timp.

 

Care sunt ingredientele pe care ar trebui să le cauți în suplimente?

Este important să optezi pentru acele suplimente care vizează tipul de anxietate cu care te confrunți și care remediază totodată simptomele pe care le resimți. Biotina, spre exemplu, joacă un rol esențial pentru sănătatea creierului și este des utilizată în tratarea tulburărilor acestuia. Ginsengul este renumit pentru capacitatea sa de relaxare, iar acidul alfa lipoic luptă împotriva stresului oxidativ care poate face ravagii incontrolabile pe termen lung. Stress Formula îți propune o combinație de substanțe benefice care te ajută să susții sănătatea sistemului nervos și să obții o doză mai mare de energie pe care să o investești în activități care îți aduc plăcere.

Ce alte metode de remediere a anxietății poți implementa chiar acum?

Terapia este o formă de ajutor la care poți apela oricând pentru a înțelege și trata problema, ceea ce înseamnă că este esențial să te informez din surse sigure și să ceri ajutorul specialiștilor. Totodată, odihna, alimentația, sportul sunt chestiuni cărora trebuie să le aloci mai multă atenție dacă te confrunți cu episoade anxioase. Totodată, redu cantitatea de cofeină, încercă să rezolvi complexele care declanșează stări de frică, scrie în jurnal, fă mai multe activități care te relaxează, mergi la masaj, plimbă-te prin natură, respiră conștient, zâmbește mai des, socializează mai mult etc.

Fă schimbări majore în viața ta! Elimină stresul, fă mai multe lucruri care îți aduc plăcere, optează pentru suplimente naturale și preia din nou controlul asupra minții tale!

 

Sursa foto principală: unsplash.com
Sursa foto conținut: https://go-vita.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns