Esti aici
Femeia.ro > Promo > Fonduri colectate de Salvați Copiii, la dispoziția spitalelor

Fonduri colectate de Salvați Copiii, la dispoziția spitalelor

Peste 100 de unități medicale și de îngrijire pacienți din întreaga țară au cerut sprijinul Salvați Copiii România, pentru a primi echipamente de protecție și aparatură medicală esențială combaterii COVID-19. Pentru protejarea și spijinirea medicilor și a spitalelor, Salvați Copiii a decis să pună la dispoziția acestora fondurile care vor fi colectate din redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit, astfel încât fiecare contribuabil să poată susține nemijlocit întărirea capacității sistemului medical românesc, aflat sub presiune în această perioadă critică.

 

Anul trecut, fondurile colectate din redirecționarea unui procent din impozitul pe venit către maternitățile din România, prin programul de combatere a mortalității infantile pe care Salvați Copiii îl derulează de nouă ani, au fost în valoare totală de 342.069 euro.

Într-o primă etapă,  aceea a intervenției urgente, Organizația Salvați Copiii a dotat prioritar spitalele cu echipamente de protecție pentru medici, în următoarele luni fiind vitală achiziția de aparatură medicală performantă, mai ales pentru secțiile de terapie neonatală, care îngrijesc nou-născuții cei mai vulnerabili: prematurii și cei cu patologii complexe.

Termenul de depunere a formularelor s-a prelungit până la 30 iunie, iar acum totul este mult mai simplu! Întreaga procedură este online și durează 2 minute. Se completează Formularul 230 dacă în 2019 au fost realizate venituri din salarii şi pensii sau Declaraţia Unică, dacă în 2019 s-au obţinut venituri din alte surse (activităţi independente, cedarea folosinţei bunurilor, drepturi de proprietate intelectuală etc.). Formularul poate fi trimis către email susțină[email protected], de unde va fi preluat și trimis către administraţia financiară aferentă.  Mai multe detalii despre redirecționarea celor 3.5% din impozitul pe venit găsiți  pe: https://www.salvaticopiii.ro/redirectioneaza.

 

Text și foto: PR

Comments

comments

Lasă un răspuns