Esti aici
Femeia.ro > Promo > Ghid de cumpărare a unui aspirator vertical fără fir

Ghid de cumpărare a unui aspirator vertical fără fir

Nu este nimic mai confortabil decât să apeși butonul aspiratorului robot și acesta să facă singur curățenia. Cu toate acestea, un aspirator robot nu poate fi folosit pentru curățarea canapelelor sau a interiorului mașinii și nici nu sunt cele mai bune pentru viraje sau zone murdare. În aceste cazuri, este necesar să recurgi la alte tipuri de aspiratoare, precum modelul tradițional sau să mizezi pe un aspirator vertical fără fir, model care oferă versatilitatea clasicului cu confortul wireless-ului.

În acest ghid de cumpărare trecem în revistă modul în care ar trebui să funcționeze un aspirator vertical fără fir.

Capacitate de aspirare

Scenariile pentru utilizarea unui aspirator vertical fără fir sunt foarte: pardoseli dure, pardoseli moi, diverse materiale textile care includ tapițerie, covoare, perdele, dintre care unele foarte solicitante, cum ar fi un covor sau tapițeria unei mașini.

Astăzi, aceste modele au accesorii și baterii potrivite pentru această utilizare, dar trebuie să fie însoțite și de o putere de aspirație corespunzătoare. Nu toți producătorii oferă date pentru a cuantifica capacitatea de aspirație – unii o fac calitativ, vorbind de „mare putere de aspirație”.

Ceea ce este clar este că, cu cât este mai mare puterea de aspirație, cu atât aspiratorul este mai bun. Totuși, trebuie să ții seama de faptul că producătorii adesea indică puterea maximă, dar există pierderi de aspirație și scurgeri dacă îmbinările nu sunt perfecte, iar aspiratorul se deteriorează odată pe măsura utilizării.

În cele din urmă, este interesant că au mai multe moduri de aspirație. Cea mai ușoară poate fi suficientă pentru a curăța gresia, dar dacă vrem să aspirăm bine portbagajul, vrem să aibă un mod turbo.

Design: caută ergonomie și ușurință

Principalele avantaje ale unui aspirator vertical fără fir în comparație cu aspiratoarele tradiționale sunt ușurința moderată și funcția lor wireless, ceea ce le face mai ușor de manevrat și ușor de curățat fără a fi nevoiți să ne facem griji dacă ajunge cablul la priză.

Este de dorit ca acestea să fie ușoare și ușor de manevrat. Materialele și designul au o influență aici , cu aluminiu printre modelele mid-high și high-end și plastic în cele mai accesibile, și linii care sunt robuste în timp ce distribuie greutatea pentru a nu fi inconfortabil de manevrat cu o singură mână. În orice caz, cel mai recomandat este să cumperi un aparat cu o greutate de circa 3 kilograme.

Cel mai obișnuit design este cel al unui cap în care motorul, rezervorul și mânerul sunt integrate și un tub la care să conectezi diferitele accesorii. Această configurație face posibilă detașarea elementelor.

Totuși, dacă vei căuta ușurință și manevrabilitate, acest lucru va avea un impact asupra altor aspecte, cum ar fi dimensiunea containerului de praf sau a bateriei, care vor fi mai mici.

Cele mai ambițioase modele au un ecran LCD pe care poți vizualiza date precum nivelul bateriei și modul de funcționare.

Extra: De câte accesorii ai nevoie?

Dacă vrei doar să aspiri podelele și covoarele, cele mai simple modele te pot satisface, dar dacă te interesează și curățarea prafului, pătrunderea în colțuri și locuri greu accesibile, atunci investește mai bine într-un aspirator cu accesoriile relevante.

Minimul este o perie de podea și un tub de extensie și, de aici, vei găsi o mulțime perii speciale pentru animale de companie sau pentru alte tipuri de curățenie.

Unele aspiratoare vin și cu un suport de perete care le permite să fie depozitate fără a ocupa mult spațiu.

Autonomie suficientă pentru curățare

Autonomia este o caracteristică fundamentală pentru a alege un aspirator vertical bun, deoarece versatilitatea sa poate fi redusă dacă bateria nu este suficientă pentru a acoperi sesiunile de curățare.

Am văzut deja că, din cauza dimensiunilor, acestea nu vor fi foarte mari. Cel mai frecvent va fi un interval de curățare care variază între 30 și 60 de minute. Ai grijă însă, deoarece acestea sunt date legate de modul de operare eco, adică la care aspirarea este mai puțin puternică.

În general, aceste aspiratoare verticale au un al doilea sau chiar al treilea mod de funcționare care crește puterea de aspirație. Atunci numerele se prăbușesc dramatic.

Dacă casa ta este mică și / sau nu prea murdară, să cumperi un model de aspirator vertical cu mai puțină autonomie poate fi o idee bună. De asemenea, reține că bateriile se degradează în timp.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns