Esti aici
Femeia.ro > Promo > Inelul de logodnă: istorie, superstiţii şi sfaturi

Inelul de logodnă: istorie, superstiţii şi sfaturi

Orice femeie îşi doreşte să primească un inel de logodnă pentru a se laudă din timp cu faptul că va fi mireasă. Dacă este un inel cu diamant, cu atât mai bine. Sunt atât de multe modele deosebit de interesante, ce pot fi găsite atât online, pe site-uri precum Valmand.ro, cât şi la târguri de nunţi sau în magazine fizice de bijuterii, încât multe femei nici nu mai aşteaptă să fie cerute, impunându-le iubiţilor această achiziţie.

Odată primit inelul, lucrurile se liniştesc pentru viitoarea miresică, deoarece are garanţia faptului că va putea purta rochia de mireasă, va putea să danseze la propria nuntă şi își va putea organiza cea mai frumoasa zi. Inelul de logodnă nu intră în umbră, din contra, acesta trebuie să fie îngrijit şi purtat întreagă viaţă, pentru că poate să fie o moştenire deosebit e valoroasă pentru urmaşi.

Când a apărut şi de ce este atât de important inelul de logodnă?

Ai putea spune că acest minunat simbol al legăturii dintre doi oameni îşi are rădăcinile în negura timpului. De fapt, istoria inelului de logodnă aşa cum îl ştim astăzi începe în 1475, atunci când Constanzo Sforza i-a dăruit viitoarei sale soţii un inel încrustat cu diamante. Gestul a fost preluat şi de alţi oameni bogaţi ai vremii, ajungând să fie foarte popular în secolul XVII. Din secolul XX, inelul de logodnă a devenit aproape obligatoriu în majoritatea culturilor contemporane.
Este adevărat că şi înainte de secolul 15 există un simbol al logodnei, însă era un simbol foarte simplu, realizat din materiale ieftine.

Ce superstiţii au fost create, de-a lungul timpului în jurul acestui simbol?

Inelul de logodnă, cu diamant sau fără, a fost subiectul unui număr foarte mare de superstiţii. Una dintre superstiţii spune că nu trebuie să fie scos de pe degetul miresei în ziua nunţii. De asemenea, dacă viitoarea mireasă îi permite altei femei să îi încerce inelul, această îi va fură logodnicul.  Atunci când se rupe o logodnă, purtarea inelului în continuare înseamnă un blestem pentru fostul logodnic. Acesta nu va avea linişte până în momentul în care inelul nu va mai fi purtat.

Trebuie să porţi inelul tot timpul? Dacă nu, când nu trebuie să îl porţi?

Foarte multe logodnice poartă inelul peste tot, chiar şi în dus. Este un gest frumos, însă cu toate că este din aur şi diamant, acesta se poate uza. Există locuri şi momente în care inelul nu trebuie să fie purtat.

Astfel, atunci când faci sport, atunci când foloseşti loţiune de corp sau diverse alte produse cosmetice sau atunci când înoţi este bine să pui bijuteria deoparte. Nici în dus inelul nu trebuie să fie purtat, deoarece săpunurile pot să deterioreze atât metalul preţios, cât şi piatră.
Este total interzis să porţi inelul atunci când faci curăţenie. Diamantul este indestructibil, însă se poate zgâria de anumite obiecte şi i se poate altera culoarea de la diverşi detergenţi.

Comments

comments

Lasă un răspuns