
Dacă în trecut nici nu se punea problema în acest fel, miresele moderne iau din ce în ce mai des în considerare opțiunea de a-și păstra numele de familie și după căsătorie.
Îți păstrezi numele de domnișoară
Dacă numele lui nu sună atât de bine…Este mai degrabă rușinos să iei numele lui și să suferi apoi pentru tot restul vieții, doar pentru că nu ai avut destulă forță să spui NU la momentul potrivit. Așadar, îi spui un mare DA logodnicului tău, dar îți păstrezi numele de familie.
[*Cum ne afecteaza schimbarile din Noul Cod Civil*][1]
Dacă lucrezi într-un domeniu în care numele tău este foarte cunoscut, în care a devenit un reper de calitate, ar fi bine să îl păstrezi. Partenerilor de afaceri le va fi dificil să se obișnuiască și poți rata din acest motiv diferite oportunități.
Un alt motiv pentru care este bine să îți păstrezi numele de domnișoară este mulțimea de acte pe care va trebui să le modifici, ceea ce va necesita din partea ta mult timp și răbdare.
Porți amândouă numele
Dacă ești singură la părinți. Cum nu ai un frate care să după numele vostru mai departe și provii dintr-o familie cu tradiție, este indicat să nu renunți definitiv la el. Varianta funcțională este să îl porți și pe al tău și pe al soțului, mai ales dacă nu fac o combinație fonetică neplăcută.
[*Sfaturi de la miresici pentru o nunta perfecta*][2]
Soțul tău preia numele tău de familie
În cazul în care al lui este unul nefericit sau numele și prenumele lui fac o alăturare ciudată. Mai puteți opta pentru această variantă și dacă familia soțului tău are destui membri care să ducă numele mai departe.
[1]: https://www.miresici.ro/articole/cum-ne-afecteaza-schimbarile-din-noul-cod-civil
[2]: https://www.miresici.ro/articole/sfaturi-de-la-miresici-pentru-o-ceremonie-perfecta