Esti aici
Femeia.ro > Promo > Lapte din… plante

Lapte din… plante

Atunci când ai senzaţia că nu mai ai suficient lapte şi că bebe nu se mai satură, nu te grăbi să renunţi la alăptat. Fă apel la plantele galactogene, care stimulează formaţiunile glandulare să producă lapte. Află cum să le foloseşti, dar descoperă şi ce alte virtuţi terapeutice au.

Anason

Anasonul este bogat în complexul de B-uri, calciu, fosfor, potasiu, fier şi uleiuri aromatice. Prepară o infuzie din două linguriţe rase de fruct uscat şi măcinat la o cană cu apă fierbinte. Ceaiul se bea fracţionat, câte o jumătate de cană înaintea meselor principale.

La ce mai este bun. Anasonul are puterea să vindece insomnia, stimulează apetitul, facilitează digestia, dar creşte şi fertilitatea masculină. Datorită calităţilor carminative, preîntâmpină formarea colicilor la micuţul tău.

Busuioc

Pentru a stimula lactaţia prepară o infuzie din frunze (proaspete sau uscate), 1-2 linguriţe la o cană cu apă fiartă. Poţi bea 2-3 căni pe zi după mesele principale.

La ce mai este bun. Frunzele proaspete de busuioc alină mâncărimile produse de înţepăturile de ţânţar. Bogat în uleiuri esenţiale, busuiocul se foloseşte în tratarea afecţiunilor gastrointestinale şi renale, dar este recomandat şi pentru combaterea febrei.

Urzică

Ceaiul se prepară din frunze uscate şi poate fi consumat atât rece, cât şi cald. Infuzia permite păstrarea substanţelor active. De asemenea, poţi face o mâncărică de urzici, pe care să o asezonezi cu… mărar.

La ce mai este bună. Nu există plantă mai plină de har: bogată în aminoacizi, uleiuri volatile, acid folic, vitaminele C, B2, K, beta-caroten, calciu, magneziu, fier, siliciu, săruri minerale, fosfaţi; urzica este antianemică, antidiabetică, antialergică, hemostatică, are proprietăţi diuretice şi anitiinflamatoare.

Foloseşte urzicile şi pentru păr. Tinctura concentrată (2 linguri de frunze lăsate la macerat într-o jumătate de litru de alcool) revitalizează părul, conferindu-i o strălucire de mătase.

Ţelina

Cea mai eficientă este rădăcina de ţelină: poţi folosi zilnic sucul provenit de la două ţeline rase sau poţi amesteca o ţelină rasă în salate. Infuzia se face din frunze, 25 g la un litru de apă care fierbe. Strecoară şi păstrează la rece, în sticle închise la culoare. Din acest decoct consumă o ceşcuţă pe zi.

La ce mai este bună. 100 g de rădăcină de ţelină are valoarea energetică a 18 calorii. Conţine vitaminele A, B1, B2, B6, C, E, K, PP şi minerale ca fier, calciu, fosfor, magneziu şi zinc.

„Bomba“ de vitamine

Mărarul abundă în vitamina C, potasiu, magneziu, calciu, fier şi vitamina B3. Consumă-l proaspăt, în salate şi mâncare, sau fă-ţi ceai din seminţe uscate şi pisate (2 linguriţe la o cană cu apă fierbinte).

 

Comments

comments

Lasă un răspuns