Esti aici
Femeia.ro > Promo > Meconiu in lichidul amniotic

Meconiu in lichidul amniotic

 De obicei, bebelusul elimina meconiul in primele 12 ore dupa nastere. Exista insa si situatii in care acest lucru dureaza ceva mai mult timp (2 – 3 zile), fiind necesare mai multe… „iesiri afara“ pana cand meconiul sa fie eliminat complet.

Acest prim scaun al nou nascutului este de fapt o substanta vascoasa, de culoare verde inchis – in cantitate de 100-200g -, formata din elemente amniotice (lanugo), elemente biliare si elemente ale tractusului digestiv.

Ce probleme apar in caz de meconiu in lichidul amniotic

Exista cazuri in care meconiul este eliberat in timpul sarcinii – in lichidul amniotic – sau in timpul travaliului. Daca a fost eliberat in lichidul amniotic, cand nou- nascutul va lua prima sa gura de aer va aspira si meconiu, ceea ce poate duce la inflamarea plamanilor sau probleme respiratorii. Din fericire medicul care te asista la nastere stie ce are de facut in aceasta situatie.

Chiar daca cele mai multe mamici sunt ingrijorate in principal de eliminarea prematura a meconiului in timpul sarcinii, medicii considera a fi mai periculoasa intarzierea eliminarii acestuia. Daca nici dupa 2-3 zile de la nastere „minunea“ nu s-a intamplat, nu este semn bun. In aceste conditii, bebelusul va fi investigat in cautarea cauzei, printr-un examen fizic si teste radio logice. Ar putea fi vorba de afectiuni precum sindromul dopului de meconiu, o obstructie intestinala, boala Hirschprung sau o malformatie anorectala.

Nu inghitirea de meconiu de catre bebelus este periculoasa, ci numai aspirarea lui! Diferenta dintre meconiu si fecale este aceea ca cel dintai este steril si nu are miros

Comments

comments

Lasă un răspuns