Esti aici
Femeia.ro > Noutăți > MediCall – primul serviciu video pentru sfaturi medicale online

MediCall – primul serviciu video pentru sfaturi medicale online

Medicover România, unul dintre cei mai mari furnizori privați de servicii medicale, a dezvoltat împreună cu Atlas Help (platformă online de servicii de sănătate psiho-emoțională, coaching, parenting și nutriție) serviciul MediCall, primul serviciu medical destinat să reducă nevoia de circulație și interacțiune socială a românilor în contextul restricțiilor impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

MediCall le oferă pacienților posibilitatea de a fi consultați prin intermediul unui apel video (de la laptop sau telefon), în cadrul căruia îi pot trimite medicului și alte documente sau analize medicale. Aceste întâlniri virtuale se pot accesa de oriunde există conexiune la internet și nu vor costa mai mult decât o consultație la cabinet. Astfel, nici medicul, nici pacientul nu sunt expuși riscului de a fi contaminați cu coronavirus.

Cei care au nevoie de sfaturi medicale pot comunica video în timp real cu câteva zeci de medici de medicină generală, medicină internă, epidemiologie, pneumologie, boli infecțioase, pediatrie, endocrinologie, gastroenterologie, obstetrică-ginecologie, neurologie, diabet și nutriție, reumatologie și psihologie, despre care pot obține informații prin consultarea descrierilor biografice din dreptul fiecărui medic. Interacțiunile dintre pacienți și medici sunt confidențiale.

Serviciul MediCall se poate accesa între orele 8 și 22 de pe site-ul www.medicover.ro, direct pe link-ul medicover.atlas.app și prin aplicația ATLAS, disponibilă pentru sistemele iOS și Android. Pentru a intra în legătură cu un medic, pacienții trebuie să își creeze un cont personal pe platformă cu ajutorul adresei de e-mail, să aleagă specialitatea și numele medicului și să efectueze programarea online.

Oficialii Medicover anticipează nevoia de dezvoltare a proiectului și declară că sunt deschiși colaborărilor și cu alți medici, din orice zonă a țării și orice specialitate, pentru a îmbunătăți calitatea experienței pacienților în mediul online.

Abonații Medicover România pot obține opinii medicale și prin serviciul telefonic “Sfat Medical”, disponibil gratuit și pentru care Medicover a suplimentat numărul medicilor, dar și a specialităților disponibile pentru perioada pandemiei de coronavirus. Mai mult, programul serviciului “Sfat Medical” a fost extins și, începând de astăzi, este disponibil nonstop.

 

Text: PR

Foto: Pixabay

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns