
Cele 40 de săptămâni s-au scurs, iar bagajul pentru maternitate este pregătit. Dar bebe se lasă așteptat?
Inducerea travaliului este luată în discuție atunci când burtica este mare, bebe se mişcă în toate felurile, dar totuşi nu pare chiar nerăbdător să părăsească locul cald şi plăcut în care s-a obişnuit.
Inducerea travaliului înseamnă provocarea contracţiilor şi declanşarea naşterii cu ajutor specializat. Această procedură se poate realiza doar la spital, sub atenta supraveghere a medicului specialist. Se practică atunci când termenul este depăşit ori sănătatea ta sau a micuţului este în pericol.
Când este necesară?
Decizia pentru inducerea travaliului aparţine medicului, iar motivele pot fi următoarele:
- În caz de tensiune arterială crescută;
- În cazul mamelor care suferă de diabet, când inducerea se face în săptămâna 38, pentru a evita creşterea exagerată a fătului;
- Dacă membranele au cedat, iar travaliul nu se declanşează;
- Când apar semne de deteriorare a placentei;
- Dacă mama e infectată cu HIV, inducerea travaliului se va face atunci când analizele indică o scădere în intensitate a virusului.
Citeste si Endorfine in travaliu: arma naturala a corpului tau impotriva durerii
Metode pentru inducerea travaliului
- Separarea membranelor Doctorul separă membranele de partea inferioară a uterului cu ajutorul degetelor, prin mişcări circulare. Această procedură medicală generează producerea de prostaglandine şi începerea contracţiilor. Procedura poate fi destul de neplacută, iar contracţiile generate pot fi neregulate.
- Aplicarea unui gel cu prostaglandine Hormonul prostaglandin este produs de uter pentru a stimula contractiile si pentru a maturiza cervixul. Pentru inducerea travaliului se foloseste un aplicator special cu ajutorul caruia se introduce in vagin un gel cu prostaglandine care in majoritatea cazurilor va avea ca efect producerea de contractii usoare la inceput si apoi din ce in ce mai puternice, urmate apoi de un travaliu normal.
- Ruperea artificiala a membranelor Daca se foloseste aceasta metoda pentru inducerea travaliului, membranele sunt rupte cu ajutorul unui instrument medical care seamana cu o croseta. In felul acesta, apa este eliminata.
- Oxitocina Acest hormon face ca uterul sa se contracte. Medicul va hotari felul in care iti va fi administrat. In acest caz, contractiile pot fi mai puternice, mai dureroase si mai lungi decat lungi decat de obicei.
Citeste si Endorfine in travaliu: arma naturala a corpului tau impotriva durerii
Citeste si Nasterea pe intelesul tau. Dictionarul explicativ al nasterii
0 thoughts on “Patru metode pentru inducerea travaliului. Când sunt necesare?”