
Rândurile următoare își propun să schițeze maniera de a-l primi cum se cuvine, cu grație, adică, și cu știința de a funcționa corect în noua postură, așa încât să vă ridicați la înălțimea noului statut.
Nu am să vă povestesc despre îndatoririle voastre financiare (deși ar fi bine să rețineți că cheltuielile cu florile, lumânările și biserica vă privesc exclusiv), ci, mai degrabă, despre cele care țin de interpretarea elegantă a unui rol și despre respectarea unui model, a unui standard și chiar a unui ideal. În acest sens, m-am oprit la câteva puncte esențiale, care ar trebui să vă facă viața de nași nu doar mai ușoară, ci și mult mai plăcută:
1. Trebuie să rețineți că, în aceeași măsură ca mirii și părinții acestora, sunteți amfitrioni ai evenimentului în desfășurare. Ceea ce înseamnă că și vouă vă revine sarcina de a întreține atmosfera și de a asigura o anumită fluiditate a episoadelor nunții. Pe scurt, capitolul entertainment vă are coautori.
2. Fiți punctuali. Una e să aștepți mireasa, care întârzie dintr-o cochetărie elegantă, și alta pe nași. Job-ul lor e să comunice o imagine stabilă, a unor oameni pe care te poți baza. Întârzierile nu prea se integrează în tablou.
[*Cadourile potrivite pentru nasi*][1]
3. Îmbrăcați-vă elegant. Nu țipător, nu împopoțonat (clasicul „coc de nașă“ poate lipsi din poza de final) și nici excesiv de relaxat. Oricât de informal ar fi evenimentul, e o chestiune de respect față de miri, dar și față de voi înșivă să arătați cât puteți de bine, fără a epata, fără ostentație.
4. Dansați. Și în această privință, voi și mirii aveți partituri-cheie și, chiar dacă nu e cazul să vă pregătiți o coregrafie proprie, ritmul petrecerii e dat inclusiv de dinamismul vostru și de charismă.
5. Încercați să optați pentru un cadou personalizat. Alegeți ceva care să vă reprezinte și care să aibă semnificație pentru miri, care să nu se piardă în mulțime și să nu fie atins de timp. Fiți ingenioși și folosiți-vă de lucrurile pe care le știți despre ei și despre povestea lor – încercați să le faceți o surpriză frumoasă.
[*Cum iti alegi nasii pentru nunta?*][2]
6. Vorbiți cu toată lumea, în măsura posibilului; fiți disponibili.
7. Nu fiți exagerat de formaliști; încercați, mai degrabă, să oferiți o variantă autentică a cuplului vostru. Aveți grijă ca ea să fie, totodată, și cea mai bună variantă.
8. Încercați să evitați sau să dezamorsați eventuale conflicte sau tensiuni. De multe ori, nunta imprimă destul de mult stres celor implicați în organizarea ei. Nu-l puteți evita, dar stă în puterea voastră să puneți între paranteze multe momente care nu au ce să caute în albumul cu amintiri.
[*Cele mai raspandite traditii si suprstitii de nunta*][3]
9. Amintiți-vă de nunta voastră: ce v-a plăcut, ce ați fi schimbat. De cum au fost sau ați fi vrut să fie nașii voștri.
10. Fiți omul de care celălalt s-a îndrăgostit. Acesta e motivul pentru care cuplul vostru funcționează și devine etalon, motivul pentru care alt cuplu a vrut să fie ghidat de voi. E punctul cel mai important de pe listă. Dacă reușiți să-l bifați, restul e o joacă de copii.
[1]: https://www.miresici.ro/articole/cadourile-potrivite-pentru-nasi
[2]: https://www.miresici.ro/articole/cum-iti-alegi-nasii-pentru-nunta
[3]: https://www.miresici.ro/articole/cele-mai-raspandite-traditii-si-superstitii-de-nunta