Esti aici
Femeia.ro > Promo > Monitorizarea travaliului

Monitorizarea travaliului

In timpul unei contractii, bebelusul tau este contractat si el in burtica, iar sursa lui de sange provenita de la placenta este intrerupta. Majoritatea bebelusilor se descurca foarte bine in aceasta situatie, insa exista si bebelusi care nu reusesc, in special cei care nu s-au dezvoltat bine in perioada de sarcina.

Ce se urmareste prin monitorizarea travaliului?

Monitorizarea fetala consta in urmarirea pulsului fatului, de obicei in timpul travaliului si al nasterii, pentru a se stabili daca ritmul inimii lui este normal sau da semne de stres.

Cate tipuri de monitorizare a travaliului exista?

Fetoscopul este un stetoscop special folosit pentru ascultarea inimii copilului. Metoda este rapida si usor de folosit.

Ecograful Doppler este un tip de ecograf care reda bataile inimii fatului sub forma de sunet. Este folosit doar pentru monitorizarea de rutina.

Monitorul fetal electronic este un aparat complex, cu ultrasunete, folosit pe timpul travaliului. El inregistreaza bataile cordului fetal, dar si contractiile uterine ale mamei. Pentru ca se poate folosi continuu, monitorul fetal reprezinta un mare ajutor in cazul sarcinilor cu risc.

Monitorul fetal intern foloseste un electrod care este prins de capul fatului pentru a monitoriza bataile inimii sale si un cateter care inregistreaza contractiile. Metoda se foloseste pentru sarcinile cu risc crescut.

Monitorul fetal telemetric functioneaza ca un monitor electronic obisnuit, doar ca permite mamei sa se miste. Este un mic aparat prins de coapsa mamei care transmite date privind bataile cordului fetal catre statia centrala din biroul asistentelor. Astfel, copilul este monitorizat permanent, iar mama are libertate de miscare.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns