Esti aici
Femeia.ro > Promo > Nunta duminica: avantaje si dezavantaje

Nunta duminica: avantaje si dezavantaje

Unii dintre noi preferă ziua de duminică pentru organizarea nunții din motive strict personale, alții sunt constrânși de factori exteriori. Înainte de a lua o decizie, nu uita să iei în calcul toate argumentele, pro sau contra unei nunți de duminică.

Avantajele nunților de duminică
––––––––––-

Auto-selecția invitaților.

Poate că tu vei invita -din obligație- o mulțime de rude și de prieteni, dar dacă stabilești data nunții duminica fii sigură că vor veni doar oamenii care contează. Nu este un test pentru invitații tăi, ci o metodă de a-i [selecta][1] doar pe cei care vor să fie alături de tine în ziua cea mare.

Discounturi

Chiar dacă tot mai multe cupluri aleg ziua de duminică pentru a se căsători, nu este o alegere tocmai obișnuită. De aceea, ”riști” să te trezești cu numeroase discounturi pentru serviciile fotografului, pentru meniul de la restaurant sau alte servicii specifice. [Costurile reduse][2] este un argument care cântărește foarte greu în luarea unei decizii, nu-i așa?

Nunta de zi

În Cluj toate nunțile au loc ziua și sunt foarte frumoase! Dacă îți organizezi nunta duminica cel mai probabil că se va apropia de o nuntă de zi, la care invitații se vor strânge în jur de orele 14 la restaurant și vor începe să plece de la orele 24. Nu vă împiedică însă nimic pe voi, petrecăreții, să rămâneți până dimineață și să vă distrați în continuare.

Nu o să vă dați metabolismul peste cap dacă organizezi o nuntă de zi, duminica, pentru că veți mânca la ore (oarecum) decente și veți reuși să prindeți câteva ore de somn odihnitor.

Cununia religioasă după participarea la Sf. Liturghie

Se pare că tradiția nunților de sâmbăta este una mai degrabă nepotrivită din punct de vedere religios, pentru că îi împiedică pe nuntași să participe duminica la slujbă. În trecut, cununiile religioase se realizau duminica, după sau chiar în timpul Sf. Liturghii.

Dezavantajele nunților de duminică
–––––––––––-

Număr restrâns de invitați

Te vei confrunta cu mai multe refuzuri decât în mod normal, așadar să nu o iei în nume personal. Mulți dintre invitații tăi nu vor reuși să își elibereze ziua de luni pentru a putea ajunge la nunta ta, chiar dacă ei și-o doresc. Nu toți angajatorii sunt la fel de înțelegători… iar o [nuntă intimă][3] are farmecul ei!

Nunta de zi începe devreme

Nunțile organizate duminica sunt cel mai des și nunți de zi, astfel că totul trebuie să înceapă cât mai devreme, mai ales dacă vreți să respectați și tradițiile. Iar pentru miresici acest fapt este un chin, pentru că trebuie să se trezească mult prea devreme pentru coafură și machiaj.

Nu este program la toate saloanele

Duminica nu este program de lucru la multe dintre saloanele din oraș, așadar vei fi nevoită să găsești persoane dispuse să lucreze duminica la domiciliul tău, ceea ce probabil că te va costa în plus. Întreabă printre prietene, este imposibil să nu găsești pe cineva priceput, dispus să vină cu toate sculele la tine.

Tu ce părere ai despre nunta organizată duminica? Te avantajează sau mai degrabă îți dă planurile peste cap?

[1]: https://www.miresici.ro/articole/10-categorii-de-invitati-de-care-te-poti-lipsi
[2]: https://www.miresici.ro/articole/6-reguli-pentru-o-nunta-cu-buget-redus
[3]: https://www.miresici.ro/articole/avantajele-unei-nunti-intime

Comments

comments

Lasă un răspuns