Esti aici
Femeia.ro > Promo > Oportunitatea acestui secol care poate contribui la reducerea numărului de fumători

Oportunitatea acestui secol care poate contribui la reducerea numărului de fumători

iqos

Astăzi există peste un miliard de fumători, iar Organizația Mondială a Sănătății (OMS) estimează că acest număr se va menține și în 2025. Produsele inovatoare, care reprezintă alternative mai bune la fumat, ar putea accelera declinul fumatului de țigări convenționale și ar putea reprezenta oportunitatea acestui secol.

Recent, Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din Statele Unite, autoritatea competentă în reglementarea producției, comercializării și distribuției produselor din tutun în SUA, a anunțat o decizie care poate avea un impact pozitiv asupra intregii populații, în special asupra adulților fumători care aleg să continue să fumeze.

FDA a autorizat comercializarea IQOS, sistemul electronic de încălzire a tutunului al companiei Philip Morris International(PMI), ca produs din tutun cu risc modificat (MRTP). Prin această decizie, sistemul IQOS poate fi comercializat în Statele Unite cu următoarele informații: dispozitivul încălzește tutunul, dar nu îl arde, ceea ce reduce în mod semnificativ producerea de substanțe nocive și potențial nocive, iar studiile științifice au demonstrat că trecerea completă de la țigările convenționale la IQOS reduce semnificativ expunerea organismului la substanțe nocive și potențial nocive.

Foarte important de subliniat este faptul că FDA nu a luat în considerare doar fumătorii, ci întreaga populație, și a concluzionat că dovezile științifice disponibile până în acest moment demonstrează că este de așteptat ca IQOS să aibă un impact pozitiv asupra sănătății populației, luând în calcul atât utilizatorii de produse din tutun, cât și persoanele care nu utilizează în prezent produse din tutun.

Datele prezentate de companie arată că, însoțită de informațiile autorizate, comercializarea acestor produse ar putea ajuta fumătorii adulți să facă tranziția de la țigările convenționale și să reducă expunerea organismului la substanțe nocive și potențial nocive, însă doar dacă fac trecerea completă.”, a declarat Mitch Zeller, J.D., directorul Centrului pentru Produse din Tutun din cadrul FDA,  într-un comunicat de presă.

Chiar dacă decizia FDA privește doar Statele Unite, ea este o decizie de referință și la nivel local. România a fost una dintre primele țări în care a fost lansat dispozitivul IQOS în 2016, iar cei peste peste 5 milioane de fumători adulți din țara noastră au ocazia de a alege informat alternative care au potențialul de a fi mai puțin nocive decât continuare fumatului.

IQOS este primul și singurul produs electronic cu nicotină care a primit autorizație pentru risc modificat în cadrul procesului de autorizare MRTP (produs din tutun cu risc modificat) derulat de FDA. Cu toate acestea, utilizarea IQOS nu este lipsită de riscuri. Cea mai bună modalitate de a reduce riscurile asociate fumatului rămâne renunțarea completă.

 

 

 

articol realizat în colaborare cu IQOS

Foto: Philip Morris Romania

Comments

comments

Lasă un răspuns