Esti aici
Femeia.ro > Promo > (P) Când ai nevoie de operație de implant mamar

(P) Când ai nevoie de operație de implant mamar

implant mamar

Te tentează să-ți faci operație de implant mamar? Atunci, trebuie să te informezi corect cu privire la această procedură. Așa-numitele silicoane sau implanturile  mamare reprezintă o intervenție chirurgicală care are rolul de a mări sânii. Multe femei apelează la această procedură din cauza nemulțumirii cu privire la sânii lor naturali, iar intervenția le ajută să-și recâștige încrederea de sine. 

Deși ideea de a avea sâni mai mari poate fi ispititoare, intervenția de implant mamar nu este nici cea mai simplă, nici cea mai ieftină. Din acest motiv, trebuie să cântărești foarte bine avantajele și dezavantajele procedurii. 

Află mai multe despre operația de implant mamar din rândurile de mai jos.

Când ai nevoie de implant mamar?

Nu există o situație anume în care ai nevoie de implant mamar, deoarece această intervenție nu este necesară pentru sănătate. Fiind doar o intervenție estetică, operația de implant mamar este efectuată pacientelor care își doresc o îmbunătățire a aspectului sânilor. Unele femei consideră operația de implant mamar o necesitate, în timp ce alte femei se acceptă așa cum sunt și aleg să fie cât mai naturale. Prin urmare, ține strict de preferințele fiecăreia dacă optează sau nu pentru o astfel de intervenție.

Pacientele cu sânii mici apelează, de cele mai multe ori, la această procedură, fiind complexate de mărimea sânilor naturali. Unele paciente  cărora li s-a efectuat mastectomie (extirparea unuia sau ambilor sâni) optează pentru implant mamar, pentru reconstrucția sânilor. 

De asemenea, procedura este utilizată și de femeile cu sânii lăsați din cauza înaintării în vârstă sau pierderii în greutate. Totuși, uneori chiar și femeile cu sânii de dimensiuni medii aleg să-și mărească sânii, ca urmare a preferințelor personale. Procedura nu se efectuează femeilor însărcinate sau celor care alăptează.

În ce constă procedura?

Operația de implant mamar se efectuează sub anestezie generală. Pentru inserarea implanturilor, medicul efectuează o incizie sub formă de buzunăraș sub sân, în jurul areolei sau la nivelul axilei. Implanturile pot fi fixate direct în țesutul mamar sau sub mușchiul pectoral, în funcție de tipul implanturilor, dimensiuni și recomandările medicului. La finalul procedurii, inciziile sunt cusute și bandajate. În timp, cicatricile se vor estompa. Implanturile mamare trebuie schimbate la interval de 10 ani. 

Implanturile mamare pot fi din silicon sau ser fiziologic. Implanturile cu ser fiziologic creează un aspect mai natural și se resorb în caz de ruptură, dar noi nu le mai folosim de multi ani, ele lasand locul implanturilor cu gel siliconic. Totuși, senzația la palpare nu este una plăcută. În plus, aceste implanturi pot crea cute. Implanturile din silicon, in special cele ergonomice sunt cele mai utilizate, datorită senzației plăcute pe care o au la palpare. Acestea imită mult mai bine sânul natural la atingere.

Implanturile mamare pot fi personalizate în funcție de preferințele fiecărei paciente, în ceea ce privește forma și dimensiunile. Pacientele pot opta pentru o formă cât mai naturală a sânului. Medicul poate realiza o simulare 3D a rezultatului final.

Riscurile procedurii

Ca orice altă intervenție, operația de implant mamar vine la pachet cu o serie de riscuri. Riscurile asociate cu această procedură sunt:

  • Infecție
  • Reacție alergică la anestezic
  • Sângerări 
  • Formare de cheaguri
  • Dureri
  • Sensibilitate a sânilor
  • Scurgeri din implant
  • Asimetria sânilor
  • Cicatrice extinsă
  • Ruptură de implant
  • Probleme neurologice la nivelul areolelor mamare
  • Rotirea implantului 
  • Imposibilitate de a alăpta sau lactație redusă
  • Cute sau gâlme la nivelul sânilor

Pe de altă parte, trebuie să știi că implanturile mamare texturate ( cele care au rugozitati pe suprafata lor )  sunt asociate cu un risc de dezvoltare a limfomului anaplazic cu celule mari, o formă de cancer. Chiar daca acest risc este unul mic, se recomandă renunţarea la implanturile texturate în favoarea folosirii implanturilor nanotexturate, ergonomice, Motiva.

În concluzie, nu există o situație deosebită în care ai neapărată nevoie de implant mamar. Această intervenție se efectuează, pur și simplu, atunci când ești convinsă că ți-o dorești. Discută cu medicul estetician pentru informații suplimentare despre această procedură. 

 

Dr. med. Priv. Mihai Chertif M.D.

Chirurgie plastica si estetica

Administrator Clinica Cosmedica Baia Mare

Adresa: Strada George Coșbuc 52, Baia Mare

Website: www.cosmedica.ro

Instagram: www.instagram.com/clinica_cosmedica/

 

Sursă foto: Unsplash

Comments

comments

Lasă un răspuns