Esti aici
Femeia.ro > Promo > (P) Femei care au făcut carieră în jocul de poker

(P) Femei care au făcut carieră în jocul de poker

femei poker

Jocul de pokerul este unul dintre cele mai cunoscute jocuri, popularitatea sa crescând treptat, dar sigur. Odată cu apariția partidelor televizate și ulterior a partidelor online, acesta și-a croit drum rapid către faimă.

Pornit ca un simplu joc și o modalitate de petrecere a timpului liber alături de prieteni, acesta s-a transformat în ultimii ani într-o lume competitivă în care se pot câștiga foarte mulți bani. Desigur, nu este ușor să devii jucător profesionist, iar această industrie se confruntă cu provocări specifice.

În anii 1970 a apărut pe piață un nou tip de joc, texas holdem poker, care a devenit rapid cea mai cunoscută și mai jucată variantă de poker din lume, atât în turneele offline cât și online.

Deși, în mod tradițional, pokerul a fost văzut ca un joc masculin, ultimii ani au cunoscut o creștere spectaculoasă a prezenței feminine la vârful ierarhiei mondiale. Aproximativ 5% dintre jucătorii profesioniști sunt femei, iar procentul acesta este în creștere. În continuare, vom arunca o privire spre câteva dintre cele mai faimoase jucătoare de poker din lume.

Vanessa Selbst

Vanessa Selbst

Cea mai faimoasă jucătoare de poker din lume, americanca de 35 de ani este o legendă în lumea pokerului. Ea o obținut de-a lungul carierei sale trei brățări din seria WSOP și este prima femeie care a participat vreodată la un eveniment Super High Roller. Vanessa a absolvit cursurile Universității Yale, secția Științe Politice și Drept și a câștigat aproape 12 milioane de dolari din poker. Recent, ea s-a retras din activitățile competiționale și s-a alăturat unuia dintre cele mai mari fonduri speculative din lume, Bridgewater Associates. 

Loni Harwood

Născută în 1989 în statul New York, Loni este una dintre cele mai renumite jucătoare profesioniste de poker. Ea a descoperit pokerul la tatăl ei, urmărindu-i partidele online. În 2012, după ce a obținut o diplomă în Finanțe de la Universitatea din Albany, tânăra intră în circuitul WSOP. Este deținătoarea a două brățări din seria WSOP, iar câștigurile ei din poker se apropie de 2 milioane de dolari.

Kathy Liebert

Una dintre cele mai longevive jucătoare profesioniste de poker, Kathy Liebert joacă de mai bine de douăzeci de ani. De-a lungul bogatei sale cariere, Kathy a obținut o brățară WSOP și a câștigat sume de bani de 47 de ori. Ea a obținut câștiguri cumulate de peste 6 milioane de dolari.

Joanne Jishung Liu

JJ Liu

O altă jucătoare foarte experimentată, Joanne Liu s-a născut în Taiwan și s-a mutat în Statele Unite pentru a urma studii universitare de inginerie informatică. După absolvire, a lucrat ca inginer de software în Silicon Valley. Tot atunci și-a descoperit și dragostea pentru poker și a devenit jucătoare profesionistă încă din anul 1996. Primele rezultate notabile le-a obținut chiar în 1996, atunci când a terminat pe locul 4 la un eveniment WSOP Limit Holdem, obținând 32.500 de dolari. Câștigurile sale totale din poker se ridică la peste 3.2 milioane de dolari.

Jennifer Harman

Jen Harman

O figură interesantă a lumii pokerului, Jen Harman a absolvit cursurile Universității din Reno și este jucătoare profesionistă de poker. Ea a obținut două brățări WSOP la evenimente open, fiind una dintre cele patru femei din lume care au reușit această performanță. Câștigurile sale cumulate se apropie de 3 milioane de dolari. Harman a apărut în reality show-ul american difuzat pe TLC, „Sin City Rules”, precum și în lungmetrajul de la Warner Bros din 2007, „Norocosul”. Ea se implică în activități caritabile, organizând strângeri de fonduri pentru organizații care se ocupă cu conștientizarea importanței donării de organe sau cu prevenirea cruzimii asupra animalelor. În 2015, a fost introdusă în Hall of Fame-ul Pokerului.

Femeile de succes din universul pokerului reprezintă, așadar, dovada vie că se poate face carieră din acest joc, dar și sursa de inspirație pentru orice femeie care își propune să-și pună la bătaie talentul, priceperea, ambiția și profesionalismul.

Variația câștigurilor

Printre cele mai semnificative provocări se numără inconsistența câștigurilor. Într-o lume în care siguranța financiară contează, acesta este, fără îndoială, cel mai mare dezavantaj în calea celor care își doresc să devină jucători profesioniști.

Bankroll proporțional

De asemenea, cei ce vor să devină jucători profesioniști ar trebui să înceapă cu jocul la mize mici, de exemplu 0.02/0.04 (buy-in 4$) pentru a putea învăța regulile, fără grija de a pierde mulți bani. Bankroll-ul, adică suma disponibilă în cont pentru joc, variază în funcție de tipul de turneu jucat, blind-uri și buy-in-ul maxim. De exemplu, pentru varianta no-limit holdem, se estimează că bankroll-ul minim ar trebui să fie de cel puțin 25-40 buy-in-uri.

Joc de plăcere sau pentru bani

Un alt aspect care nu poate fi neglijat este dozarea efortului și a partidelor, căci, indiferent câtă pasiune pui în jocul de poker, lucrurile se pot schimba atunci când devii jucător profesionist și trebuie să joci full-time. În timp, oboseala acumulată ar putea știrbi din plăcerea jocului. Acest aspect este valabil atât pentru jocul online, cât și pentru partidele live.

Competiție acerbă

Nu în ultimul rând, trebuie avut în vedere și modul în care a evoluat pokerul competițional și concurența acerbă de pe piață. Acest lucru se datorează, în mare parte, și abundenței de materiale despre strategii și tehnici disponibile.

 

Surse foto: Unsplash, 888poker.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns