Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > (P) Gral Medical a atins în 2019 o cifră de afaceri de 35 de milioane de euro

(P) Gral Medical a atins în 2019 o cifră de afaceri de 35 de milioane de euro

Gral Medical a înregistrat la nivel de grup o creștere a business-ului cu 13% față de perioada aferentă anului anterior, ajungând astfel la o cifră de afaceri de 35 milioane de euro. Compania își menține creșterea cu 2 cifre pe fondul dezvoltării unor proiecte noi pe piața serviciilor medicale, proiecte ce au implicat deschiderea de centre medicale sub brandul OncoFort sau a diviziei de laboratoare Gral. Cele mai importante creșteri peste medie au fost înregistrate pe segmentul paraclinic (analize medicale de laborator și imagistică), pe segmentul oncologic (chimioterapie și radioterapie), iar segmentul cu o creștere mai lentă a fost cel al serviciilor corporate.

“Vom diversifica serviciile medicale oferite atât în capitală, cât și în centrele din teritoriu, vom investi în aparate performante și vom pune accent pe diagnosticul paraclinic standardizat. Totodată, vom încerca să rentabilizăm mai multe centre și activități care au ajuns la maturitate” (Robert Șerban, acționar Gral Medical).

Gral Medical a fost deschizător de drumuri pe piața serviciilor medicale prin introducerea conceptului de tumor board international (echipă româno-austriacă) și a inovației în tratamentul oncologic cu radioterapie. Centrele oncologice sub brandul OncoFort au înregistrat o creștere cu 20% față de anul anterior, având în vedere faptul că în prezent există o rețea de 5 spitale oncologice, 2 în București și câte unul în Pitești, Ploiești și Craiova. Spitalul OncoFort Pitești a reușit în primul an de activitate să atingă break-even point operațional, iar pentru anul 2020 și-a propus să își rentabilizeze activitatea prin creșterea cu 40% a serviciilor de oncologie, cu 30% a serviciilor de imagistică și cu 20% pe segmentul analizelor medicale speciale.

Deși compania a avut până acum o politică de dezvoltare de servicii și centre pornind de la proiecte de la zero, pentru anul 2020-2022 compania va fi deschisă și pentru preluarea de companii în zonele unde există o oportunitate de dezvoltare strategică pe termen mediu și lung.

”Pentru următoarea perioadă avem un buget alocat de peste 1 milion de ruro pentru preluarea de centre medicale cu structuri de paraclinic sau spitalizare de zi și branduirea lor sub marca OncoFort. În paralel vom face demersuri pentru modernizarea și mărirea capacității centrelor existente și modelarea unor proiecte cu o singură activitate oncologică” (Chitan Robert, director dezvoltare Gral Medical).

În anul 2019 compania Gral Medical a investit 6 milioane de euro în 2 spitale oncologice. Spitalul OncoFort Pitești a reușit în scurt timp să devină cel mai important spital oncologic din sudul țării ce acoperă 4 județe din jurul Argeșului. Cel de-al doilea spital oncologic din capitală, Spitalul OncoFort Caloian, are o capacitate de 10 paturi și s-a specializat pe tratamentul cancerului de tiroidă. Începând cu trimestrul 4 din 2019, rețeaua de laboratoare Gral Medical a mai crescut cu un laborator în capitală, ajungând la o rețea de 15 laboratoare. Pentru anul 2020 compania și-a propus o țintă realistă de 40 de milioane de euro, cifră de afaceri în contextul strategiei de a merge în continuare pe servicii medicale de nișă.

Gral Medical este una dintre cele mai importante companii de servicii medicale private din România, iar în prezent este lider pe segmentul oncologic, al analizelor de laborator din capitală și al cardurilor de sănătate destinate persoanelor fizice. Cele mai importante 2 firme ale grupului Gral Medical sunt: Gral Medical și Medical Center Gral.

Text și foto: PR

 

Comments

comments

Lasă un răspuns