Esti aici
Femeia.ro > Promo > Parintii nu sunt de acord cu nunta. Cum procedati?

Parintii nu sunt de acord cu nunta. Cum procedati?

Înainte de toate trebuie să știi că pentru un părinte nu există pereche destul de bună pentru fiica/fiul său. Plecând de la această premisă este absolut normal să apară unele nemulțumiri din partea părinților fie la adresa partenerului fie a familiei lui. Iată cum trebuie manevrată această situație pentru a-i face față onorabil în funcție de cât de mari sunt obiecțiile părinților.

Cea mai importantă este comunicarea. Dacă tu știi că părinții tăi nu îl acceptă pe logodnicul tău nu trebuie să rămâi impasibilă și să aștepți să se răzgândească, ci trebuie să iei inițiativă și să le explici argumentat ce simți tu.

[*Fără crize de familie în ziua nunții*][1]

Fii hotărâtă de la început, nu lăsa loc de interpretări ori de îndoieli. Dacă nici tu nu ești sigură de pasul acesta mai bine amâni evenimentul până te lămurești în privința sentimentelor tale. Părinții tăi îți vor exploata orice urmă de nehotărâre.

Nu îți ascunde relația dacă știi că părinții tăi vor fi împotrivă. Cu cât îl prezinți pe iubitul tău mai repede cu atât mai mult cresc șansele de a remedia problemele. Începe negocierile devreme.

[*5 metode de a-ti celebra mama in ziua nuntii*][2]

Atitudinea ta nu trebuie să fie defensivă, ci trebuie să folosești argumente și să le explici ce simți pentru iubitul tău și de ce. Fă-i o prezentare cât mai frumoasă și sinceră, evident. Nu lăsa încăpățânarea lor să te descurajeze sau enerveze, amintește-ți că pentru ei nu există nimeni destul de bun pentru tine!

Fii pregătită pentru un refuz. Știi cât de convingătoare poți fi, dar asta nu înseamnă că vei reuși să ajungi prea ușor la un consens cu ai tăi. Nu te lăsa doborâtă de un refuz, ai tot timpul să îi convingi de legitimitatea sentimentelor tale.

[*5 semne ca te transformi intr-o ”bridezilla”*][3]

Nu lăsa refuzul părinților să îți afecteze relația cu partenerul tău. Să nu apară reproșuri ori certuri din acest motiv…doar nu vreți să le dați dreptate. Din contră, atitudinea lor trebuie să vă unească și să vă ajute să vedeți imaginea de ansamblu, de ce simțiți ce simțiți.

Apelează și la influența altor membri ai familiei. Cu cât ai mai mulți membri de partea voastră, părinții vor fi mai ușor de convins.

În cele din urmă spune-le că sunt invitați la nunta voastră cu mare drag și că vi-i doriți aproape în ziua cea mare fără să insiști. Dacă vor simți nevoia, vor veni. Dacă nu, vor regreta mai târziu, când vor fi trecut peste prejudecăți.

[1]: https://www.miresici.ro/articole/fara-crize-de-familie-in-ziua-nuntii
[2]: https://www.miresici.ro/articole/5-metode-sa-iti-celebrezi-mama-in-ziua-nuntii
[3]: https://www.miresici.ro/articole/5-semne-ca-te-transformi-intr-o-dot-dot-dot-bridezilla

Comments

comments

Lasă un răspuns