Esti aici
Femeia.ro > Promo > Peterecerea dupa cununia civila

Peterecerea dupa cununia civila

Nici nu se pune problema să nu organizezi și o mică petrecere după [*cununia civilă*][1], ca să vă bucurați mai mult timp de „ziua cea mare”!

Petrecere low budget

Chiar dacă bugetul este limitat, este musai să marcați cumva momentul! Puteți organiza o petrecere memorabilă și fără să folosiți resurse financiare prea însemnate. Fiind vorba de un număr restrâns de persoane și în mare parte din familie, poți organiza petrecerea chiar acasă la tine!

Pentru că spațiul din locuințe este restrâns, mai ales dacă locuiți la bloc, vă recomandăm varianta bufetului suedez, pentru a avea și loc de mișcare. Ce petrecere este aceea fără muzică și dans, până la urmă? Documentează-te pentru rețete de cocktail-uri delicioase, prepară câteva deserturi rafinate și nu uita să pui la punct playlist-ul!

[*Cum alegi muzica de nunta potrivita?*][2]

Dacă nu ai norocul să locuiești la curte poți să organizezi petrecerea în aer liber, mai ales dacă data este fixată în weekend. Ce poate fi mai frumos decât o ieșire la iarbă verde alături de familie, unde să vă distrați într-o atmosferă foarte relaxată? Deliciul petrecerii: limonadă cu mentă proaspătă! Nu uita gheața ăntr-o cutie frigorifică și fructele din belșug!

Petrecere pe gustul vostru

Ca să ai o petrecere pe gustul vostru nu este neapărat necesar să cheltui prea mult, dar ideal este să fie o zi relaxantă pentru toți. Asta înseamnă să nu stai o săptămână întreagă în bucătărie să prepari cele mai savuroase preparate pentru invitați și să eviți deranjul de acasă.

[Avantajele unei nunti intime][3]

Ca să fiți și tu și mama/soacra liniștite, rezervați o masă mare la un restaurant sau un separeu, unde să petreceți fără griji. Nota de plată vă va ajunge dublu față de cât ați fi cheltuit acasă, dar se va fi meritat să evitați stresul organizării. Ai o nuntă întreagă de organizat și alte la care să îți stea gândul!

Reguli de etichetă la petrecerea după cununia civilă

Acest eveniment trebuie să fie cât mai intim pentru a evita cheltuielile inutile. Obiceiul este ca la cununia civilă ivitații să sosească cu cadouri pentru tinerii însurăței. Dacă părinților le poți sugera ce ai avea nevoie, nașilor și celorlalți invitați nu este bine să le faci sugestii. Să sperăm însă că vor fi ei inspirați să se consulte cu ceilalți să nu primiți același lucru de 2 ori!

În ceea ce privește costurile, acestea trebuie acoperite de miri. Dacă părinții se oferă să vă ajute nu prea îi poți refuza, dar vor fi și alte plăți la care veți avea nevoie de ajutorul lor!

[*Codul bunelor maniere la nunta*][4]

Există și varianta petrecerii „cu dar” după cununia civilă dacă o organizezi în alt oraș sau chiar țară decât petrecerea de la căsătoria religioasă. Cel mai important este să nu ai aceiași invitați: în afară de familie, și nași, evident!

Dacă te gândești să faci o economie majoră și să treci peste petrecerea după cununia civilă, noi îți sugerăm să te mai gândești. E păcat să nu te bucuri de eveniment, chiar dacă este vorba de o petrecere intimă.

[1]: https://www.miresici.ro/articole/actele-necesare-pentru-cununia-civila
[2]: https://www.miresici.ro/articole/cum-alegi-muzica-de-nunta-potrivita
[3]: https://www.miresici.ro/articole/avantajele-unei-nunti-intime
[4]: https://www.miresici.ro/articole/codul-bunelor-maniere-la-nunta

Comments

comments

Lasă un răspuns