Esti aici
Femeia.ro > Promo > Petrecerea burlacitelor – sfaturi pentru o organizare ca la carte

Petrecerea burlacitelor – sfaturi pentru o organizare ca la carte

Iata cam cum ar trebui sa iti faci planul de atac:

##1. Cand?

– Afla cat mai discret posibil programul miresei: cununia civila, vreo repetitie, ceva vizite la biserica la ore exagerat de matinale. Ar fi ideal ca petrecerea sa aiba loc cu cel putin doua zile inainte de nunta, astfel ca eventualele mahmureli sa nu-si arate urmele distructive pe fetele voastre chiar in ziua nuntii.

– Daca planuiesti ceva mai extins, de tip „weekend la mare” sau „excursie la munte”, ai cam doua weekend-uri la dispozitie, cele dinainte de nunta. Petrecerea aceasta va va (re)apropia pe voi, prietenele miresei (mai ales daca in ultimii ani n-ati mai avut timp sa va vedeti), iar asta se va dovedi si util si placut la nunta, unde nu va veti simti stinghere.

– Fii pe faza la eventuale evenimente mondene majore – n-ai vrea sa suprapui petrecerea voastra cu un concert la care se duc jumatate dintre fete sau cu vreo cursa auto care inchide traficul.

– Nu intreba „ce zi va convine?”. Te vei scufunda intr-un ocean de e-mailuri in care fiecare propune alta zi. Spune o data si o ora, fii ferma si numai daca 70% din participante anunta ca le este absolut imposibil sa ajunga, cauta alta varianta. In principiu, toata lumea trebuie sa faca un mic efort ca intr-o seara din saptamana dinainte de nunta sa aiba cateva ore libere.

Citeste si: [Nunta si stresul organizarii ei][1]

##2. Unde?

– Varianta excursie se preteaza cel mai bine daca nu sunteti foarte multe. Altfel, organizarea risca sa-ti scoata peri albi. Pentru 6-7 fete, sa rezervi doua camere intr-o cabana la munte sau la mare nu e asa complicat si te scuteste de „program artistic”. Apropo, verifica sa existe macar doi soferi de masina, nu se stie cine se recupereaza mai greu din mahmureala.
– La una dintre voi acasa. Acest scenariu functioneaza foarte bine in doua cazuri: fie daca mireasa e genul linistit, non-clubbing, si atunci petrecerea poate capata un aer de petrecere in pijama, cu cocteiluri, albume cu poze si zapping la cele mai stupide emisiuni; fie daca… chemati un stripper. Desi, in cazul asta, dupa performance atmosfera trece in alt registru, ceva mai incins, si cam trebuie sa va mutati intr-un club ca sa consumati adrenalina. Acasa e doar preludiul petrecerii, asa ca fii pregatita cu raspunsul la intrebarea „OK, si acum unde mergem?”, ba chiar si cu o rezervare.
– In club. Mai bine zis „cluburi”, ca e musai sa schimbati peisajul macar de vreo doua ori pe parcursul noptii. Sfatuieste-te cu fetele, in functie si de locurile preferate ale miresei. De exemplu, daca are ceva veleitati artistice, seara trebuie sa contina un bar cu karaoke, sau daca stii ca vrea sa mearga intr-un loc anume, profita de ocazie. Pentru primul loc in care mergeti, trebuie sa faci o rezervare, poate chiar si pentru al doilea, desi e mai greu de apreciat cat veti sta in primul. Oricum, ar fi bine sa fie locuri in care danseaza, dar nu foarte aglomerate, pentru ca vreti totusi sa va auziti si sa va vedeti.

##3. Cine vine?
Ia un pix si scrie gasca, in primul rand. De obicei, prietena ta care se marita mai are si o cea mai buna prietena de la gradinita sau scoala primara, de care probabil tu nu stii. Cea mai buna sursa e mama miresei – sun-o si cerceteaza. Apoi gandeste-te la zona care poate iti e mai putin cunoscuta – colege de birou, poate vreo amica de la aerobic. Nu exagera insa, vorbim totusi de prietene.

Citeste si: [6 reguli pentru o nunta cu buget redus][2]

## 4. Ce se intampla?
Ei bine, aici limitele tin numai si numai de imaginatia voastra. Orice petrecere reusita are nevoie de un pretext care pune lucrurile in miscare si sparge gheata, asa ca ar fi frumos sa te gandesti, cu ajutorul celorlalte fete, la o tematica si o activitate de baza, pe care sa construiti apoi mici variatiuni. Uite cateva idei:

– Cocktail party – angajati pentru o seara un barman profesionist, care vine cu bauturile, ustensilele si,
nu in ultimul rand, show-ul. Cine nu-si doreste sa incerce cocteilurile acelea in culori tari si cu nume imposibil de rostit? Acum e momentul.
– Karaoke party – verifica ziua in care sunt cel putin doua baruri cu program de karaoke si mergeti acolo. Incepeti cu un rand de shot-uri de tequila, doar trebuie sa se cante!
– Oldies but goldies – daca ramaneti acasa, fa o selectie cu muzica din adolescenta voastra, si stabileste ca dress code haine din aceeasi perioada. Imagineaza-ti numai cat o sa radeti cand veti vedea sacourile cu umeri uriasi, cerceii clips de plastic sau fustele-pantalon cu imprimeuri psihedelice. Apoi, la un moment dat, faceti-va curaj si iesiti macar o ora intr-un club.

Inca un amanunt care face seara memorabila este un element comun, care sa va individualizeze ca grup. Ceva cochet, dar care iese in evidenta. Sa spunem, manusi din dantela. Sau palarii. Sau pantofi rosii. Le adopta toata adunarea, nu se accepta scuze de genul „nu imi sta bine cu palarie” – exista una potrivita pentru oricine si, in fond, scopul nu e sa arati impecabil, ci sa construiti o seara de care se va vorbi multa vreme.

Citeste si: [Manusile – un accesoriu cu traditie][3]

##5. Cat (bugetul)?
Nu e vorba de consumatia din baruri, aici fiecare decide ce si cum, ci de restul – materia prima pentru o petrecere acasa, cu pizza si vin rosu, tariful stripperului etc. E important sa nu iei decizii singura, ci, inainte de a plati aceste activitati care implica cheltuieli, da un e-mail si informeaza pe toata lumea (mai putin mireasa!) cam care ar fi suma. E aproape traditie ca „burlacitele” sa-i faca un cadou miresei, ceva simbolic care sa-i aduca aminte de seara asta, dar sa fie si ceva ce isi doreste si ar face-o fericita. Un curs de snowboard nu o s-o emotioneze prea tare daca iarna si-o petrece sub trei paturi, lipita de calorifer, si nici bijuterii sofisticate, daca e genul sportiv care va purta, probabil, doar [verigheta][4].

###Sfaturi last minute
Nu te stresa daca nu iese totul exact cum ai prevazut – simplul fapt ca sunteti impreuna, vesele si cu chef de distractie, o sa faca seara minunata. Iar daca prietena ta care se marita iti spune ca nu vrea petrecere de burlace sau ca vrea sa decida ea ce sa faceti, nu ii ignora decizia. Mai intreab-o macar o data pana la nunta daca, totusi, nu i-ar placea macar o seara linistita cu fetele (in 99% din cazuri va spune „da”) si ofera-te sa o ajuti cu toata logistica.

[1]: https://www.miresici.ro/articole/nunta-si-stresul-organizarii-ei
[2]: https://www.miresici.ro/articole/6-reguli-pentru-o-nunta-cu-buget-redus
[3]: https://www.miresici.ro/articole/manusile-un-accesoriu-cu-traditie
[4]: https://www.miresici.ro/articole/sfaturi-pentru-alegerea-verighetei-potrivite

Comments

comments

Lasă un răspuns