
Ai renuntat sa mai fugi la farmacie din cauza oricarei suferinte minore. Sertarul cu plante medicinale este mult mai la indemana, mai efficient si mai sanatatos. Folosindu-le sub forma de ceaiuri, tincture, infuzii sau cataplasme, te-ai familiarizat cu beneficiile fiecarei plante verzi, uscate sau pulbere, in itinerarul catre starea ta de bine si nu eziti sa le folosesti la nevoie.
Nu-i asa ca, de cand ai intrat in randul gravidutelor, ai inceput sa aplici principiul evreiesc “masoara de zece ori si taie o data” in ceea ce priveste alimentele, lichidele, medicamentele pe care le consume? La fel trebuie sa se intample si cu leacurile homeopate, pentru ca starea ta va fi, timp de noua luni, atat de delicata incat pana si plantele bune inainte de sarcina iti pot face rau.
Zece plante care dauneaza sarcinii
Tataneasa
O foloseai cand te apuca tusea, pentru ca are proprietati expectorante si emoliente. O mai puneai pe rana, pentru ca este antiinflamatoare si hemostatica. Rezolva probleme legate de ulcer si diaree.
- Atentie! – tataneasa este inclusa intre plantele care pot produce malformatii fatului.
Busuiocul
Uleiul acestei plante te ajuta in cazuri de insomnie nervoasa, surmenaj intellectual, digestii dificile, migrene, tuse cronica. Poate chiar uleiul de busuioc te-a ajutat sa ramai insarcinata, pentru ca functioneaza foarte bine in cazuri de sterilitate
- Atentie! – Uleiul de busuioc este pe lista substantelor care pot produce malformatii fatului.
Rostopasca
Are cel mai mare succes in tratarea afectiunilor hepato-biliare, pentru ca stimuleaza secretia de bila. Bolile de splina, fiere si ficat sunt imblanzite cu ceai de rostopasca. Curata sangele si ficatul si influenteaza metabolismul in bine.
- Atentie! – Rostopasca face parte din grupul plantelor care stimuleaza contractile uterine.
Valeriana
Scapi imediat de insomnie cu infuzie de valeriana! Are un effect sedativ puternic asupra sistemelor nervos si cardiac si inregistreaza succese in tratarea starilor de anxietate.
- Atentie! – Valeriana este inclusa in randul leacurilor care stimuleaza contractile uterine.
Coada soricelului
Orice fel de problema digestiva se amelioreaza prin consumul de ceai de coada-soricelului: balonare, digestie incetinita, eructatii si flatulenta etc. De asemenea, iti stimuleaza pofta de mancare, calmeaza alergiile si trateaza bolile de ochi.
- Atentie! – Coada-soricelului este una dintre plantele care provoaca menstruatia.
Levantica
Iti tonifica sistemul nervos, te relaxeaza, are proprietati antiseptice, antivirale, antialergice si antiinflamatorii, alina afectiunile cailor respiratorii, raceala si gripa, insomnia.
- Atentie! – Levantica este cunoscuta ca fiind un declansator al menstruatiei.
Salvia
Rezolva retentia de apa din tesuturi si balonarile, durerile de cap, calmeaza nervozitatea si crizele de astm. Ceaiul de salvie pune la punct activitatea glandelor endocrine si mareste rezistenta organismului, este un tonic digestiv si regleaza pofta de mancare.
- Atentie! – Salvia stimuleaza contractile uterine si scade secretia lactate.
Cimbrul
Tusea convulsiva, afectiunile pulmonare, neurastenia pot fi combatute cu ceai de cimbru. Curata organele interne si echilibreaza tensiunea arteriala daca este prea joasa.
- Atentie! – Cimbrul stimuleaza ciclul lunar si accelereaza avorturile.
Scortisoara
Coboara nivelul colesterolului din sange, pe care il fluidizeaza. Inca din timpurile de demult, era folosita in scopuri pro fertilitate, atat pentru femei, cat si pentru barbate. Ceaiul de scortisoara trateaza gingivitele daca este folosit la clatirea gurii de doua ori pe zi.
- Atentie! – Scortisoara stimuleaza contractile uterului.
Urzica
Prin continutul sau de fier si vitamina C, este eroina in lupta contra anemiilor si protejeaza vasele de sange, reducand riscul hemoragiilor datorita vitaminei K. Polifenolii pe care ii contine sunt responsabili de actiunea diuretica a urzicii, benefica persoanelor care sufera de retentie de apa.
- Atentie! – Urzica face parte dintre plantele care stimuleaza contractiile uterului.
Plante bune in sarcina
- Valeriana – poate fi folosita sub forma de infuzie pentru efectul antispastic si sedatic. Se infuzeaza o lingurita de planta in 200-250 ml apa fiarta, pentru 10 min. Se strecoara si se beau doua cani pe zi, nu mai mult!
- Levantica – poate fi folosita sub forma de infuzie, pentru efectul sedativ si antispastic. Se pune o lingurita de planta la 200-250 ml de apa fiarta, se lasa la infuzat 10 min si se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
- Cimbrul – poate fi folosit sub forma de infuzie, fiind antibacterian, antiviral si antimicotic. Se infuzeaza 1,5 g de planta la o cana de apa clocotita timp de 10 min. Se beau 2-3 cani pe zit imp de cinci zile.
- Scortisoara – este inofensiva daca este folosita la clatirea gurii, drept condiment sau aromatizant in diverse formule de ceai.
- Urzica – se poate folosi sub forma de infuzie, pentru efectul diuretic si antianemic. Se pun 1,5 g de planta la 200-250 ml apa fiarta, se infuzeaza 10 min si se beau 2-3 cani pe zi.
Ba, voi sunteti cu capul.
Mai sus scrieti ca plantele astea dauneaza sarcinii ca mai apoi sa spuneti ca sunt bune. Articolele voastre sunt tare credibile…