Esti aici
Femeia.ro > Promo > Plante indicate in sarcina

Plante indicate in sarcina

 Orice problema ai avea in timpul celor 9 luni de sarcina si mai apoi la travaliu si nasterea propriu-zisa, medicul este cel care iti va da cele mai bune sfaturi. Dar si tu poti face de acasa mici ajustari care-ti vor aduce o stare de bine. Iata ce plante ti-ar putea fi de ajutor in aceasta etapa a vietii tale.

Plante utile in sarcina

Roinita
Este o planta care te ajuta sa scapi de stres, sa ai un somn mai bun si nu doar atat!
Pentru ce e buna: Roinita combate cu succes greturile matinale, combate flatulenta si favorizeaza eliminarea gazelor naturale, ajutandu-te asadar sa scapi de celebra balonare specifica lunilor de sarcina. O poti utiliza in orice trimestru si te va scuti de administrarea de medicamente, care si asa sunt interzise, mai ales daca racesti, esti constipata, tusesti puternic ori te confrunti cu stari febrile.

Doza & cum se prepara Se prepara infuzie dintr-o lingurita de frunze maruntite peste care se toarna 200 ml de apa clocotita. Se lasa 15 minute acoperit, apoi se strecoara. Se poate adauga miere si lamaie dupa gust.

Musetelul
Nu vei gasi un aliat mai bun in perioada in care te pregatesti sa devii mama decat musetelul! Musetelul, numit in unele locuri romanita, este una dintre cele mai vechi si folosite plante medicinale cu proprietati antispasmodice, dezinfectante si antiinflamatorii.
Pentru ce e bun: Infuzia de musetel calmeaza spasmele muschilor stomacului provocate de gastrite si colite. Azulenul din uleiul de musetel prezinta un efect favorabil in unele stari alergice, astmul bronsic al copiilor. Infuzia de musetel se recomanda contra diareei si, in general, in toate afectiunile stomacului si intestinelor, de cele mai multe ori in asociatie cu frunze de menta. O actiune binefacatoare aduce si in bolile de ficat. In raceli si gripa, ceaiul de musetel provoaca transpiratie, ceea ce duce la scaderea febrei.

Datorita proprietatilor antiseptice (calmeaza durerile si reduce inflamatiile), musetelul se foloseste extern sub forma de cataplasme, clisme, gargara si bai in diferite afectiuni. Ranile cu puroi, arsurile, hemoroizii, durerile de gat, diferitele ulceratii ale pielii, leucoreea, abcesele dentare, conjunctivita etc sunt influentate in bine prin tratamentul cu musetel.
Doza & cum se prepara:: Se prepara infuzie dintr-o lingurita de flori peste care se toarna 200 ml de apa clocotita. Se lasa 15 minute acoperit, apoi se strecoara. Se poate adauga miere si lamaie dupa gust.

Ghimbirul
Este printre cele mai bune remedii folosite pentru combaterea greturilor matinale. Cercetarile au aratat ca 250 mg de radacina de ghimbir pudra, impartite in 4 portii, pe care sa le consumi pe parcursul unei zile, te vor scapa de greturi si de varsaturi.

  • 4 lucruri despre greturile severe in sarcina

Pentru ce e bun: In plus, radacina de ghimbir te ajuta in cazul in care te confrunti cu vreo indigestie, ai gaze si bufeuri. Nu uita, draga mamica, ghimbirul iti stimuleaza circulatia, reduce crampele si este un remediu excelent pentru tuse.
Doza& cum se prepara: Pentru inlaturarea starii de greata se ia un varf de cutit de pulbere de ghimbir ca atare sau amestecat cu putina miere, ori o feliuta de ghimbir crud. Pentru stimularea digestiei se foloseste ca si condiment pe mancare.

Menta
O aroma pe care o poti intalni de la ciocolata la banala apa de gura iti este un aliat de nadejde in povestea sarcinii si nasterii tale.
Pentru ce e buna: In primul rand menta face minuni cand vine vorba despre greata si flatulenta gravidei. Este un leac bun si pentru tratarea pirozisului, racelilor, crampelor. Fitoterapeutii iti recomanda insa prudenta atunci cand folosesti menta in timpul sarcinii, deoarece mentolul are proprietati de stimulare si de aceea trebuie sa o administrezi in doze minime.
Doza & cum se prepara: Se prepara infuzie dintr-o lingurita de frunze maruntite peste care se toarna 200 ml de apa clocotita. Se lasa 15 minute acoperit, apoi se strecoara. Se poate adauga miere si lamaie dupa gust.

Frunze de zmeura
Frunze de zmeura actioneaza ca un relaxant pentru muschii netezi ai uterului si intestinului. Sunt bogate in vitaminele A, B1, C si E si contin si calciu, fier, potasiu si fosfor. In mod traditional preparate din frunzele de zmeura, asemenea celor de vita de vie, sunt folosite de secole in cazul in care femeia se confrunta cu o nastere complicata.

Pentru ce sunt bune: Sunt extrem de eficiente pentru prevenirea hemoragiei de dupa nastere, imbunatatesc fluxul sanguin, ajutand la normalizarea contractiilor in timpul travaliului.

Frunzele de zmeura usureaza si ele greturile de dimineata, imbunatatesc digestia, restabilesc vitalitatea mamicii dupa nastere si stimuleaza cresterea productiei de lapte matern. 

Doza & cum se prepara Se prepara infuzie dintr-o lingurita de frunze maruntite peste care se toarna 200 ml de apa clocotita. Se lasa 15 minute acoperit, apoi se strecoara. Se poate adauga miere si lamaie dupa gust.

Comments

comments

Lasă un răspuns