Esti aici
Femeia.ro > Promo > Portia de magneziu la femeile insarcinate

Portia de magneziu la femeile insarcinate

De ce sa-i acorzi o asa de mare atentie?

Pentru ca magneziul este una dintre cele mai importante substante pentru metabolismul uman, fi ind mineralul care activeaza peste 300 de enzime. In timpul sarcinii, cererea de magneziu creste deoarece acesta este eliminat in cantitati mari prin urina, din cauza schimbarilor hormonale.

Lipsa poate face ravagii

Magneziul sustine cresterea ute rului gravidei si dezvoltarea sanatoasa a oaselor si organelor bebelusului din burtica. De asemenea, este foarte important pentru intregul sis tem muscular al gra videi.

Te lupti cu durerile de cap, tulburarile de somn, oboseala, lipsa concentrarii si nesuferitii carcei din timpul noptii (mai cu seama in al doilea trimestru de sarcina)? Nu mai cauta vinovati, lucrurile sunt clare: te confrunti cu lipsa de magneziu.

Daca aportul de magneziu in organism este corespunzator – printr-o administrare regulata – te vei tine departe de riscurile aparitiei preeclampsiei, a unui avort spontan sau a unei nasteri premature. Mai mult, cand magneziul este la un nivel optim in organismul gravidei, si bebelusul are de castigat. In greutate! Efectele positive asupra acesteia sunt stiintific dovedite.

Stresul are un dusman!

Dintre toate benefi ciile pe care magneziul le aduce organismului, celebra este capacitatea acestuia de a bloca eliminarea hormonilor de stres. Iar aceasta inseamna calm, relaxare, liniste interioara. Adica exact lucrurile de care ai nevoie in aceasta perioada de gratie

Pentru a acoperi necesarul de magneziu, atat pe perioada sarcinii, cat si a alaptarii, femeia insarcinata/mamica ar trebui sa consume, zilnic, sapte banane, ori 300 g de mazare, ori 300 g de alone sau noua felii de paine integrala.

Femeile insarcinate au nevoie de 310-350 mg de magneziu pe zi, iar cele care alapteaza de 390 mg.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns