Esti aici
Femeia.ro > Promo > Problemele medicale la care sunt expuse femeile în timpul sarcinii. Cum să le combați și cu ce le poți trata

Problemele medicale la care sunt expuse femeile în timpul sarcinii. Cum să le combați și cu ce le poți trata

Iată care sunt principalele probleme de sănătate cu care se pot confrunta femeile însărcinate:

Dureri de dinți

Multe viitoare mămici care resimt dureri dentare se întreabă dacă pot lua calmante sau dacă o infecție dentară poate fi tratată cu antibiotice. Din păcate, sănătatea orală este adesea afectată în timpul sarcinii de schimbările hormonale din organism. În plus, poftele de dulce apărute târziu în noapte sunt rareori succedate de o pieriere a dinților, fapt ce le face pe femeile gravide și mai expuse la probleme dentare.

Este de preferat să faci un control stomatologic înainte de a rămâne însărcinată, însă dacă au apărut deja cariile și durerile, trebuie neaparat să mergi la medicul stomatolog și să nu iei niciun medicament fără recomandarea lui. Calmantele eliberate fără prescripție medicală și pe care le cunoaște toată lumea nu sunt sigure pentru femeile însărcinate, așa încât nu trebuie să amâni vizita la dentist.

Poți găsi pe acest site mai multe informații despre durerile și infecțiile dentare, direct de la specialiști din domeniul stomatologiei dentare. Vei afla sfaturi prețioase despre combaterea și tratarea corectă a sângerărilor gingivale, durerilor și infecțiilor dentare.

Viroze – raceală, gripă

Organismul unei viitoare mame este mult mai sensibil și mai predispus la afecțiuni virale. În afară de disconfortul general pe care îl varesimți dacă răcește, partea cea mai problematică o reprezintă restricțiile cu privire la medicamentele.

Este recomandat să-ți faci vaccinul anti-gripal pentru a te proteja de această afecțiune pe timpul sarcinii. Este un vaccin sigur, pe care îl poți face chiar și în timpul sarcinii, după recomandările medicului tău. Gripa nu este o boală banală, așa cum se crede, ci poate avea consecințe serioase asupra dezvoltării fătului, așa că este de preferat să o previi.

O alimentație bogată în fructe și legume proaspete te va ajuta să combați răcelile și să ai o sarcină fără probleme. Vitaminele prenatale prescrise de medic te vor ajuta și ele în acest sens. Daca te confrunți cu o răceală, cele mai sigure metode de a calma simptomele sunt ceaiurile și tincturile naturiste.

Infecții urinare

Infecțiile de tract urinar sunt mult mai frecvente la femeile însărcinate din cauza nivelului crescut de progesteron din organism, dar și din cauza faptului că uterul se extinde. Acestea se tratează doar cu antibiotice și creează foarte mult disconfort viitoarei mămici, motiv pentru care ar trebui să faci tot posibilul pentru a le evita.

Cea mai sigură cale de a ține departe infecțiile de tract urinar este consumarea a cel puțin doi litri de apă pe zi. Este vital să mergi la baie cât mai des pentru a evita acumularea de bacterii și, implicit, o infecție.

Dacă suferi, totuși, de o infecție urinară, nu îți procura medicamente de la farmacie, fără un consult medical, deoarece ar putea să fie vorba despre ceva mai grav și s-ar putea să nu iei medicamentele potrivite. Un remediu natural este consumul de ceai din cozi de cireșe sau suc de merișoare.

Candidoza

Este una dintre cele mai frecvente probleme din sarcină și, de altfel, o afecțiune cu care se confruntă circa 75% dintre femei, cel puțin o dată în viață. Candidoza poate să se dezvolte din mai multe cauze, începând cu administrarea de antibiotice și terminând cu hainele purtate de viitoarea mamă. Femeile însărcinate sunt mai sensibile la ea, astfel încât ar trebui să-și ia măsuri de precauție.

Un prim pas este înlocuirea gelului de duș sau a săpunului cu un gel cu PH netru, blând cu pielea. Alege lenjerie intimă doar din bumbac și haine lejere, din materiale de buna calitate, care lasă pielea să respire. Evitarea antibioticelor atunci când este posibil sau administrarea în paralel cu antibioticele a unor medicamente probiotice reprezintă o altă cale de a combate candidoza.

Varice

Venele varicoase sunt adesea întâlnite la femeile gravide. Ele sunt extrem de dureroase și destul de greu de combătut, fiind influențate și de factori genetici. Nivelul crescut de progesteron din organismul femeilor gravide determină schimbări la nivelul vaselor de sânge, motiv pentru care apar și astfel de probleme.

Tratarea lor se face cu unguente farmaceutice, însă și cu unguente cu extracte naturale, precum cele de gălbenele sau de castan. Pentru a evita apariția lor, este esențial să nu stai prea mult în aceeași poziție, mai ales în picioare, să renunți la băile fierbinți, dar și la epilarea cu ceară. Mișcarea este extrem de importantă pentru a combate astfel de probleme de sănătate.

Tu te-ai confruntat cu vreuna dintre aceste probleme medicale în timpul sarcinii?

Sursa foto: creativecommons.org

Comments

comments