Esti aici
Femeia.ro > Promo > Regulile picioarelor fericite

Regulile picioarelor fericite

Medicii spun ca starea  si sanatatea picioarelor se vede pe fata, ca picioarele sanatoase te intineresc, iar picioarele dureroase te imbatranesc. In conditiile astea, regulile picioarelor fericite, sunt detalii de care trebuie sa tina seama fiecare, mai ales ca nu este chiar atat de greu sa ai picioare fericite.

Picioarele au sfert din toate oasele corpului si duc mai mult de jumatate din greutate, Statistic vorbind, intr-un an parcurgi pe picioarele tale circa 1.000 de kilometri, iar pentru toate acestea picioarele tale merita atentia si grija ta.

Iata cele cateva din regulile picioarelor fericite

Crampele picioarelor sunt spasmele care fac ca degetele picioarelor sa se curbeze si sa se blocheze. Crampele sunt uneori foarte durerose si afecteaza foarte multe femei. Cauza acestei probleme sta, in principal, in lipsa unei bune hidratari. Bea constant mai multa apa, mai ales in zilele in care esti mai activa decat in mod normal. Acumularea de acid lactic blocheaza activitatea normala a fibrelor musculare si duce la senzatia cu pricina.

Negii plantari, care sunt altceva decat bataturile sunt efectul unei infectii virale. O serie de analize pot identifica natura infectiei. Tratamentul este necesar pentru ca acesti negi sunt durerosi.

Durerea ascutita in pulpa piciorului, in zona care continua calcaiul (tendonul lui Ahile) este semnul unei afectiuni care anunta o inflamatie a tendoanelor. Este de dorit sa eviti efotrul fizic si mai ales exercitiile de intindere, pentru ca ar solicita suplimentar tendoanele.

Verifica numarul de la picior. Cu varsta acesta se modifica. Daca la 20 de ani aveai 37 sa nu te mire daca la 40 o sa ai 38. Sarcina, variatiile in greutate duc la modificarea numarului de la pantofi.

Febra musculara este normala, dar numai in cazul persoanelor care nu fac miscare in mod constant. In cazul celor care fac miscare, durerile de picioare dupa o repriza de mers pe jos sau dupa ora de fitness nu sunt normale si sunt fie semnul unor suferinte articulare si musculare, fie modul in care picioarele tale iti spun ca porti pantofii nepotriviti.

Durerile de picioare din timpul mersului, furnicaturile si carceii sunt semnul ca pantofii sunt nepotriviti, prea stramti si prea stransi pe picior. Solutia este evidenta: schimba sau alege incaltaminte potrivita activitatii pecare o faci.

Sursa foto: pixabay.com

 

Comments

comments

Lasă un răspuns