Esti aici
Femeia.ro > Promo > Salvatorii iubirii

Salvatorii iubirii

Tot mai multe produse naturiste, dar și alopatice promit o viață sexuală armonioasă și fără sincope chiar și celor care au trecut de prima tinerețe. Până să le dăm crezare, ar fi bine să știm care sunt plantele medicinale despre care se știe că ar avea influență pozitivă asupra libidoului.

Sunt mai ieftine, la îndemână și pot fi achiziționate fără prescripție medicală. Se spune despre ele că aduc îmbunătățiri majore vieții sexuale, fără efecte secundare. Evidențele științifice care să susțină aceste afirmații sunt destul de reduse. Însă nu avem nimic de pierdut dacă vrem să le acordăm puțină încredere și timp, știut fiind că tratamentele naturiste au nevoie de o administrare de durată pentru a-și arăta efectele benefice. Și, pentru că suntem în plin sezon al iubirii și armoniei în cuplu, iată care sunt prietenii naturali ai dragostei!

Brânca-ursului

Este una dintre cele mai cunoscute plante cu astfel de proprietăți. Se găsește în  magazinele de profil sub formă de tinctură sau comprimate. Tratamentul cu astfel de preparate este recomandat nu doar pentru stimularea apetitului sexual, atât la femei, cât și la bărbați, ci și pentru diverse disfuncții ale ciclului menstrual, pentru stimularea ovariană și tratarea infertilității sau pentru deficitul de testosteron. Este o plantă-minune care poate trata diverse afecțiuni, de la cele urinare până la cele respiratorii. 

Colții-babei

Pe numele ei științific Tribullus terrestris, această plantă cu o înfățișare nu prea prietenoasă din cauza spinilor care protejează fructul este folosită ca tonic general sau imunostimulator. Proprietățile sale afrodiziace o recomandă femeilor, dar și bărbaților, deoarece ea acționează direct asupra glandelor care secretă testosteron, reglând producția acestuia, fără însă a o stimula. În combinație cu alte plante, așa cum sunt maca sau ginsengul, are proprietatea de a stimula ovulația, fiind de mare ajutor femeilor care au probleme legate de fertilitate.

Sculătoarea

Denumirea generică a acestei plante spune foarte multe despre valoarea pe care o dă vieții amoroase. Din tuberculii ei se obțin preparate medicinale care se pot achiziționa din magazinele de profil și sunt folosite cu precădere pentru creșterea libidoului și îmbunătățirea performanțelor sexuale. Este foarte eficientă pentru tratarea disfuncțiilor sexuale masculine (ejaculare precoce, astenie sexuală). Totuși, trebuie știut că o cură cu preparate pe bază de sculătoare nu este recomandată și celor care suferă de hipertensiune arterială, deoarece are proprietăți vasodilatatoare de excepție.

Schinduful

Este folosit încă din Antichitate pentru proprietățile sale afrodiziace. Egiptenii credeau despre această plantă că îi ajută pe cei trecuți de prima tinerețe să întârzie efectele bătrâneții și să-și mențină pentru mai multă vreme vigoarea. Dacă este administrată în paralel cu preparate din brânca-ursului, efectele sale afrodiziace sunt potențate. În afara acestor proprietăți, schinduful poate fi administrat și pentru stimularea lactației, pentru tratamentul diabetului sau pentru scăderea valorilor colesterolului.

Cuișoarele

Sunt folosite de mii de ani pentru împrospătarea respirației. Se spune că, în China antică, cei care voiau să se adreseze împăratului trebuiau să țină un cuișor în gură. Sunt un stimulent nervos foarte puternic. Amestecul de ulei de scorțișoară și cuișoare are efecte afrodiziace dovedite.

Năprasnicul

Este considerat a fi o plantă-minune în medicina naturistă datorită efectelor anticancerigene pe care le are. Totuși, una dintre cele mai importante proprietăți ale năprasnicului, pentru care este apreciat încă din vremuri imemoriale, este aceea de a trata sterilitatea masculină și feminină. Efectul său revigorant îl recomandă celor cu disfuncții sexuale.

Viagra incașilor

Maca este o plantă care crește în Peru, fiind cultivată acolo de peste 3.000 de ani. Folclorul local vorbește despre faptul că incașii obișnuiau să o consume înainte de luptă pentru a beneficia de proprietățile ei tonice și revigorante. Tot legenda spune că, ulterior, le-a fost interzis consumul acestei plante deoarece avea efecte afrodiziace prea puternice asupra luptătorilor.

Masajul Dragostei

Există anumite tehnici, dar și uleiuri aromatice care, folosite în timpul unui masaj, au rolul de a stimula dorința și de a acționa ca un adevărat afrodiziac. Cele mai cunoscute preparate sunt uleiurile de vanilie, iasomie, ylang-ylang și mosc. Dacă nu găsești preparate speciale pentru masaj care să conțină și aceste uleiuri, poți folosi un ulei esențial pe care-l vei amesteca în prealabil cu un produs pe care-l utilizezi în mod obișnuit pentru masaj. În caz contrar, ele pot irita serios pielea. Nu uita că nicio aromă, oricât de senzuală ar fi, nu poate înlocui atmosfera intimă și caldă dintre doi parteneri.

Articol preluat din ediția de februarie 2015 a revistei Femeia.

Autor: Georgiana Dobrescu

Sursa foto: Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns