Esti aici
Femeia.ro > Promo > Soluții de top în hiperaciditate

Soluții de top în hiperaciditate

Secreția abundentă de suc gastric apare frecvent în afecțiuni ca ulcer stomacal sau nevroză gastrică, dar adesea și ca efect al unor medicamente sau după ce consumi alimente grase sau bogate în amidon.

Dacă ești în căutarea unei alternative la tratamentul clasic cu antiacide, remediile naturale îți vin în ajutor și opresc hiperaciditatea, fie că sunt plante sau alte „ingrediente“ care se regăsesc în natură ori în cămară.

Amestec din plante

Pregătește rapid un decoct din anason, chimen și fenicul în părți egale astfel: pune o linguriță din acest amestec fitoterapic la 250 ml de apă, fierbe zece minute și consumă o lingură cu 15 minute înainte de masă și alta la 15 minute după ce mănânci. Alte plante care pot fi folosite: aloe vera, angelică, busuioc, coada-calului, osul-iepurelui, soc, urzică, salcâm, busuioc. Din oricare poți bea după mese o cană de ceai (preparat din o linguriță de plantă proaspătă sau uscată la 250 ml de apă clocotită, apoi lăsat zece minute la infuzat) și, în cazuri mai grave, poți consuma chiar 2-3 căni.

Prafuri naturale

Pulberea de cărbune este extrem de eficientă când acizii și enzimele din stomac își fac de cap, se întorc spre esofag și nu te poți abține să nu regurgitezi. Ia după fiecare masă câte o linguriță, timp de zece zile pe lună. Tratamentul se poate repeta pe o perioadă îndelungată, fără efecte secundare. Efecte benefice obții și dacă iei după mese câte o linguriță de pulbere de coada-calului. În acest caz, praful îl obții măcinând planta uscată în râșnița de cafea.

Tincturi de leac

Contrar opiniei generale, unele plante iuți nu cresc aciditatea, ci alină rapid focul din stomac. Bunăoară, rădăcina de ghimbir combate neplăcuta senzație de arsură ce apare chiar și la câteva ore după masă și adesea se agravează când te întinzi în pat. Folosește o linguriță de tinctură dizolvată într-un pahar cu apă. Bea după mesele principale sau mestecă rădăcină proaspătă, la fel de eficace. Și tinctura de propolis este recomandată în hiperaciditate. Amestecă 30 de picături la un pahar cu apă și ia imediat după ce mănânci.

Apă de argilă

Folosită din Antichitate pentru calitățile imbatabile în tratarea tulburărilor digestive, argila este și azi un leac aproape universal grație proprietăților dezinfectante, bactericide, cicatrizante, antitoxice, antioxidante. Pune o linguriță plină cu argilă (un bulgăraș cât o nucă mică) într-un pahar (150 ml) cu apă plată. Amestecă cu o spatulă de porțelan și lasă la decantat de seara până a doua zi. Cu 30 de minute înainte de micul dejun, consumă lichidul fără să amesteci. Cura durează 21 de zile, cu o pauză de 21 de zile. Repetă de 5-6 ori pe an.

Știai? În mod normal, aciditatea sucului gastric este de 1,5-1,8 g la 1 l de lichid ingerat.

Sfat: Stoarce o lămâie într-un pahar cu apă sau bea ca atare când nu ai un alt remediu la îndemână. Deși acidă la gust, lămâia are efect alcalin la nivel digestiv.

Citește și:

Ce beneficii dovedite aduce apa cu lamaie

7 mituri alimentare contrazise de stiinta

Solutii simple pentru mici indispozitii

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.5/05.02.2015
Autor: Lidia Năstase
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns