Esti aici
Femeia.ro > Promo > Știi ce ești conform zodiacului egiptean

Știi ce ești conform zodiacului egiptean

Egiptenii antici studiau cerul în speranța de-a primi de la astre sfaturi, înțelepciune și, de ce nu, predicții. Ei erau convinși că personalitatea, judecata și întregul nostru destin ne sunt influențate de zeitatea care ne guvernează. 

Întocmai ca astrologia vestică, cea egipteană conține 12 semne zodiacale, iar fiecare are la bază un zeu sau o zeiță care reprezintă caracterul nostru, comportamentul, atuurile și defectele.

Zodia Nilul

1-7 ianuarie, 19-28 iunie, 1-7 septembrie

Este singurul semn zodiacal care nu este guvernat de nicio zeitate. Așa cum Nilul a făcut posibilă și chiar prosperă viața pentru egiptenii antici, la fel cei născuți în această zodie îmbogățesc existența celor din jurul lor. Generoși și bine intenționați, aceștia sunt capabili de mari sacrificii pentru cei dragi. Iar slăbiciunea lor este ușurința cu care trec de la o stare la alta și impulsivitatea care-i îndeamnă ocazional să ia decizii regretabile.

Zodia Amon-Ra

8-21 ianuarie, 1-11 februarie, 18-26 noiembrie

Te simți de parcă ai fi centrul Universului, ai impresia că strălucești mai ceva ca soarele de pe cer? E semn clar că ești un nativ Ra veritabil! Optimist, inteligent și încăpățânat, acesta este un lider înnăscut, cu o intuiție desăvârșită și un spirit de adevărat luptător. Prea puțin tolerant, nu se abate de la calea pe care și-a ales-o și nu se dă în lături de la nimic. Poate ajunge pe înalte culmi ale succesului, dar atenție la costul implicit!

Zodia Mut

22-31 ianuarie, 30 octombrie-7 noiembrie

Marii timizi ai zodiacului egiptean, cei născuți sub acest semn nu se lasă descoperiți nici măcar de partener. Totuși, atunci când permit accesul „străinilor“ în intimitatea lor, se dovedesc a fi generoși, inteligenți, o companie cât se poate de plăcută. Numele zeității care îi guvernează înseamnă „mamă“, iar verbul care-i caracterizează este „a crea“. Inutil să mai spunem că profesiile artistice sunt predestinate celor din zodia Mut.

Zodia Geb

12-29 februarie, 20-31 august

În permanentă conexiune cu cei din jur și capabili de o empatie emoționantă, cei guvernați de Geb, zeul Pământului, care făcea ca roadele să crească, dar și cauza cutremure, sunt oameni temperați, care nu deschid gura înainte de-a evalua situația în discuție. Cu toate că tind să fie supuși, există momente în care știu să-și impună propriile judecăți de valoare. Cei născuți sub acest semn pot deveni consilieri, preoți sau scriitori.

Zodia Osiris

1-10 martie, 27 noiembrie-16 decembrie

Osiris i-a învățat pe egiptenii antici să profite de pe urma agriculturii și a unui sistem juridic bine pus la punct, în timp ce persoanele născute sub acest semn dau dovadă de înțelepciune și generozitate incontestabile. O altă caracteristică a nativilor Osiris este lipsa încrederii în sine, temerea de a se impune. Ezitând atât de mult, există riscul ca alții să ia decizii în numele vostru.

Zodia Isis

11-31 martie, 1829 octombrie, 1931 decembrie

Zeița fertilității și a maternității, arhetipul feminin al creației, Isis era mama iubitoare, soția, protectoarea celor săraci și suferinzi, a sclavilor și copiilor. Cei guvernați de o asemenea zeitate au împrumutat de la ea dragostea pentru viață și o candoare și toleranță deosebite. Atenție însă la răuvoitori! Prea multă încredere în oameni poate avea repercusiuni neplăcute.

Zodia Toth

119 aprilie, 817 noiembrie

Un adevărat expert în comunicare, zeul Thoth, inventatorul scrisului, obișnuia să-și noteze tot ce făceau ceilalți zei și să gestioneze disputele dintre ei. Întocmai ca el, și tu ești un consilier și sfătuitor desăvârșit. Generos din fire și dornic să ajuți, ai câte o vorbă bună pentru fiecare. Însetat de cunoaștere, vrei să afli noutăți din cât mai multe domenii – și asta pentru că mediocritatea nu este o opțiune acceptabilă pentru tine.

Zodia Horus

14 aprilie8 mai, 1219 august

Foarte hotărâți să obțineți ceea ce v-ați propus, nimic nu stă în calea fericirii celor guvernați de Horus, zeul Cerului. Dar și munciți pe brânci până să bifați succes după succes. Nu vă temeți să vă asumați riscuri și credeți cu tărie că orice este posibil. Sunteți optimiști nu numai în ceea ce vă privește, ci abordați relațiile cu ceilalți cu mare încredere. Puneți familia pe primul loc și sunteți capabili de mari sacrificii pentru cei dragi.

Zodia Anubis

9-27 mai, 29 iunie-13 iulie

Jumătate om, jumătate animal (avea capul unui șacal și corpul unui om), Zeul Anubis era creativ, deștept și plin de compasiune. Gardianul lumii de dincolo și responsabilul mumificărilor, acesta te îndeamnă să vezi latura mai întunecată a vieții și să percepi realitatea în cea mai elementară formă a sa. Înțelegi atât sensul vieții, cât și al morții și nu te temi de niciuna.

Zodia Seth

29 mai-18 iunie, 28 septembrie-2 octombrie

Zeul haosului și al deșertului, Seth își pune amprenta asupra celor pe care-i guvernează în sensul că aceștia nu-și găsesc locul și sunt mereu în căutarea altei activități, altui domiciliu. Cei mai mulți nativi își petrec tinerețea în goana după noi experiențe, nemulțumindu-se niciodată cu ceea ce au. Abia în cea de-a doua parte a vieții își găsesc menirea, învățând din propriile greșeli.   

Zodia Bastet

14-28 iulie, 23-27 septembrie, 3-17 octombrie

Călăuziți de Bastet, zeița pisicilor, femeilor și copiilor, nativii acestei zodii sunt caracterizați de o senzualitate aparte și caută să păstreze o armonie desăvârșită cu cei apropiați. Au o perspicacitate ieșită din comun, sunt capabili să descopere detalii neștiute de nimeni și să cunoască astfel esența oamenilor. Caută să trăiască într-un echilibru benefic și să evite pe cât posibil conflictele cu cei din jur. 

Zodia Sekhmet

29 iulie-11 august, 30 octombrie-7 noiembrie

Una dintre cele mai vechi zeități, Sekhmet simboliza războiul și vindecarea deopotrivă. La fel de bine, cei născuți în această zodie sunt oamenii extremelor. Onești, dar și înșelători în același timp, ordonați și haotici în tot ce fac. Au mari așteptări de la ei înșiși, iar pretențiile sunt ridicate și în ce îi privește pe prietenii sau partenerii lor de viață sau afaceri.

Citește și:

Zodiacul aztec

Horoscopul european

Destinații și distracții pentru fiecare zodie

Articol preluat din ediția de septembrie 2016 a revistei Femeia.

Autor: Alexandra Rotărescu

Foto: pixabay.com

Comments

comments

Leave a Reply